Ο Ιλχάν συνεχίζει να εκθέτει το Προξενείο και την αβελτηρία μας

Οι εκλογές πέρασαν, τα φώτα της “γιορτής της δημοκρατίας” έσβησαν, μαζί και οι πατριωτικές κορώνες του πρωθυπουργού και άλλων επιλεκτικά εθνοευαίσθητων. Το τουρκικό Προξενείο στην Κομοτηνή συνεχίζει απτόητο τη δουλειά του, προκαλώντας αυτή τη φορά από το πανηγύρι του Κέχρου (Σέτσεκ) όπου έθεσε βέτο για την παρουσία του βουλευτή Ιλχάν Αχμέτ! Θυμίζουμε ότι ο Ιλχάν βρέθηκε στο στόχαστρο του παρακρατικού μηχανισμού όταν ήρθε σε ρήξη με τον προηγούμενο Πρόξενο αλλά είναι πια φανερό ότι δεν ήταν προσωπικοί οι λόγοι εκείνης της διάστασης. Η Τουρκία, είτε μέσω των διπλωματών της είτε μέσω των πρακτόρων της στη Θράκη, τον αποκηρύσσει επειδή αυτός επέλεξε τη νομιμότητα και την πολιτική δραστηριότητα στο φως της ημέρας.
Ο Ιλχάν Αχμέτ λοιπόν βρέθηκε στον χώρο του πανηγυριού, όπου οι διοργανωτές επιχείρησαν να του αρνηθούν θέση στο τραπέζι των επισήμων κατόπιν απαίτησης του παρόντος Τούρκου υποπροξένου. Κατόπιν, όταν επέμενε να χαιρετήσει, αποφάσισαν να μη δώσουν τον λόγο ούτε σε αυτόν ούτε στον ευνοούμενο βουλευτή Φερχάτ (το προεκλογικό σκάνδαλο του τοπικού Σύριζα). Κι έτσι στην διοργάνωση μίλησαν από βήματος μόνο ο υποπρόξενος και ο τουρκομουφτής, χωρίς να διαμαρτυρηθεί καν ο παρών αντιπεριφερειάρχης Τσαλικίδης – μήπως δεν κατάλαβε τίποτε;
Και κάτι για το ίδιο το πανηγύρι. Ήταν πριν 25 χρόνια όταν γράφαμε στο πρώτο φύλλο του ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗ για την τότε αρχόμενη προσπάθεια συγκεκριμένων κύκλων να εκτουρκίσουν κάθε μειονοτικό θεσμό στη Θράκη, ειδικά τα πομάκικα πανηγύρια. Πήραν μια παλιά ζωοπανήγυρη που είχε πλαισιωθεί και με παλαιστικούς αγώνες, όπως συνέβαινε κάποτε σε όλη την ελληνική επικράτεια, και τη βάφτισαν οθωμανική γιορτή 7 αιώνων και άλλα φούμαρα. Άρχισαν να φέρνουν παλαιστές από την Τουρκία, τραγουδιστές, χορευτικά συγκροτήματα, ακόμα και θεατές, καθιστώντας τους ντόπιους, παλιούς πρωταγωνιστές, απλούς θεατές. Ιδρύσανε “πολιτιστικά” σωματεία που ανέλαβαν τον έλεγχο και έχουν αποβάλει κάθε τοπικό χαρακτήρα από την διοργάνωση. Μπροστά στα μάτια μας έβαψαν με τούρκικο χρώμα ό,τι κινείται στην περιοχή, με συνήθη συνεργό την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την απούσα πολιτεία και την άφωνη κοινωνία (πλην ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ!). Σήμερα φτάσαμε να αποκλείεται από το πανηγύρι ένας μη αρεστός μουσουλμάνος βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου κι ακόμα και το κόμμα του (ΠαΣοΚ) τοπικά σωπαίνει. Τα χειρότερα είναι μπροστά μας.

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.