Κουνούπια παντού, ο δήμος Κομοτηνής πουθενά

Καθώς βρισκόμαστε στο μέσον του καλοκαιριού και το γνωστό πρόβλημα των κουνουπιών συνεχίζει να ταλανίζει ακάθεκτα την περιοχή μας, όχι μόνο την παραλιακή ζώνη ή την ύπαιθρο αλλά και την πόλη της Κομοτηνής (κάτι που δεν ίσχυε πάντοτε), αξίζει να ενημερωθεί ο πολίτης υπεύθυνα για τις τυχόν ευθύνες αρμοδίων, πέρα από τα γνωστά αίτια του καιρού και της γεωμορφολογίας.
Ως Παράταξη Πολιτών είμαστε οι τελευταίοι που θα απαλλάσσαμε τον μέσο δημότη από τις ευθύνες του. Όμως για να αποδώσεις ως δημόσιος φορέας ευθύνες στον ιδιώτη πρέπει πρώτα να τον έχεις ενημερώσει αναλυτικά και συστηματικά για όσα οφείλει να πράττει και βεβαίως να έχεις πράξει προηγουμένως εσύ όλα όσα σου αναλογούν.
Ρωτάμε λοιπόν, πέρα από την κυρίως αρμόδια Περιφέρεια ΑΜ-Θ και τις δεδομένες ευθύνες της, ο δήμος Κομοτηνής έπραξε τα δέοντα; Βλέπουμε το έγγραφο του Υπουργείου Υγείας από τις 3 Μαρτίου 2023 το οποίο καλούσε τους δημάρχους να συμβάλουν στο έργο των Περιφερειών κατά των κουνουπιών, αφού τα τελευταία προκαλούν και σημαντικά ζητήματα με τους ιούς που μεταδίδουν σε εκατοντάδες περιπτώσεις. Βλέπουμε σε νομούς με σημαντικό πρόβλημα κουνουπιών (πχ Σερρών) ότι στο πρόγραμμα της Περιφέρειας και της ΑΝΕΣΕΡ συμβάλλουν και οι 9 δήμοι του νομού. Τι έκανε λοιπόν ο δικός μας δήμος, που τα δύο προηγούμενα χρόνια είχε διαθέσει ένα μικρό κονδύλι για ψεκασμούς εντός αστικού ιστού; Πέρυσι τέτοιο καιρό ρωτούσαμε (https://www.spartakos.gr/2022/07/kounoupia-kai-myges-tse-tse/) για ποιον λόγο τα 18.000 του 2021 (απευθείας ανάθεση στην εταιρεία του κ. Δ. Παπαδόπουλου) μειώθηκαν σε 11.600, χωρίς να πάρουμε απάντηση. Φέτος δεν είδαμε καμμία τέτοια δαπάνη, τι συνέβη; Αλλά και πέρα από τις ανύπαρκτες πιστώσεις, δυστυχώς φαίνεται να απουσιάζει οποιοδήποτε σχέδιο αλλαγής της κατάστασης που υποβιβάζει τόσο δραματικά τη ζωή κατοίκων και επισκεπτών. Ο δήμος μάλλον περιορίζεται να μας διασκεδάζει με ανέκδοτα του τύπου “αντιδημαρχία Τουρισμού”…

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.