Για τις προεκλογικές παρεμβάσεις του τουρκικού Προξενείου

Με αφορμή τον πανελλήνιο θόρυβο γύρω από τις προεκλογικές παρεμβάσεις του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, θέλω κ. πρόεδρε ως επικεφαλής του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ να κάνω μία δήλωση ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου.
Δυστυχώς έπρεπε να θιχτεί το κυβερνών κόμμα για να ακουστεί πανελλαδικά μια αλήθεια που όλοι μας τη ζούμε από χρόνια. Βεβαίως οφείλουμε χάρη και στην κ. Λαφτσή που με την ανάρτησή της έδωσε το έναυσμα όλου αυτού του διαλόγου. Χωρίς να παραθεωρούμε την ωφελιμιστική πτυχή των λεγομένων καθενός, μένουμε στην ουσία: συνομολογείται πια επισήμως πως η διπλωματική Αρχή της γείτονος, που εδρεύει στην πόλη μας, παρεμβαίνει στα εσωτερικά μας και οι ελάχιστοι που από δεκαετίες το επισημαίναμε δεν ήμασταν ούτε περίεργοι ούτε φανατικοί ούτε βλαμμένοι. Δικαιωθήκαμε κι εδώ, όπως σε τόσα άλλα ζητήματα, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Στην κεντρική πολιτική σκηνή άλλοι θα αποφασίσουν για τα ψηφοδέλτιά τους, κι εκεί πραγματικά θα θέλαμε να δούμε τον όποιον Φερχάτ εκτός ψηφοδελτίων ελληνικών κομμάτων. Τι συμβαίνει όμως στην λεγόμενη Τοπική Αυτοδιοίκηση, που ευθύνεται εξίσου για την όλη κατάσταση; Όταν προ ημερών ρωτήσαμε τον κ. δήμαρχο για τις φωτογραφίες του ως μπαϊραμτζή στο Προξενείο, μας είπε περίπου ότι έτσι γίνεται πάντα και δεν έχει να σχολιάσει τίποτε. Τώρα μήπως; Για την προεκλογική του συνάντηση προ τετραετίας με τον Τούρκο Πρόξενο κάποιο σχόλιο, θα την επαναλάμβανε; Για την συμπερίληψη των φανατικότερων στοιχείων της περιοχής στο κόμμα του (πχ Χατζηοσμάν), δίπλα σε άλλους καθόλα σοβαρούς, ή και ανθρώπων στην διοίκησή σας με απολαβές από τη σχέση τους με προξενικούς τύπου Ιμπράμ Σερήφ;
Εμείς σεβόμαστε όλα τα δικαιώματα καθενός πολίτη της χώρας μας, φυσικά και του ατομικού του αυτοπροσδιορισμού. Καθόλου δεν μας ενοχλεί η τουρκική ταυτότητα οποιουδήποτε, ούτε και την ρωτάμε ούτε και θέλουμε την ξέρουμε. Αν όμως κάποιος με τις πράξεις του αποδεικνύει πως εργάζεται για τον εχθρό της πατρίδας μας, δεν θα τον αφήσουμε στο απυρόβλητο, όχι Τούρκος να δηλώνει αλλά ούτε κι εξωγήινος.

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.