Δήμος Κομοτηνής: Λεφτά υπάρχουν (για αδέσποτους σκύλους και δεσποζόμενους συμβούλους)

Στην αποψινή (25-11-19) μάλλον διαδικαστική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής, όπου τα μισά θέματα ήταν ορισμοί ΔΣ στις δημοτικές επιχειρήσεις και επιτροπές, δύο μόνο σημεία κέντρισαν το ενδιαφέρον μας.
Το πρώτο ήταν για την ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ “ΝΕΣΤΩΡ ΤΣΑΝΑΚΛΗΣ” Α.Ε. Λες και δεν γράψαμε τίποτε τόσο καιρό, χωρίς καμμία απάντηση σε όσες τεκμηριωμένες αντιρρήσεις διατυπώσαμε, η διοίκηση προχώρησε στον ορισμό Διοικητικού Συμβουλίου και …πάμε παρακάτω. Φυσικά καταψηφίσαμε ως “Σπάρτακος” λέγοντας και πάλι πως πρόκειται για απολύτως άχρηστη/αναποτελεσματική επιχείρηση, που διατηρείται μόνο για το βόλεμα ορισμένων, μάλιστα συμφώνησε με το σκεπτικό μας και ο πρώην δήμαρχος Τάσος Βαβατσικλής, ο δε Λεβέντης της Λαϊκής Συσπείρωσης απείχε.
Το δεύτερο ήταν το θέμα της δημόσιας σύμβασης για την ανάδειξη αναδόχου της “παροχής υπηρεσιών περισυλλογής, ημερήσιας φροντίδας και επανένταξης αδέσποτων” για το 2020. Το καταψηφίσαμε όχι μόνο γιατί ρίχνονται στον πίθο των Δαναΐδων κάπου 130.000 ευρώ – χώρια τροφές, φάρμακα και κτηνίατρος, έ; – ώστε να ζούμε τελικά αυτόν τον εφιάλτη στην πόλη, αλλά και για έναν ακόμα λόγο: ο ανάδοχος θα μεταφέρει και αδέσποτα στη Θεσσαλονίκη σε ιδιωτική κλινική κτηνιάτρου! Έχουμε δηλαδή απολύτως τρελλαθεί, όσα κάνει για το κατοικίδιό του κάποιος (εύπορος) που συνδέεται μαζί του επί χρόνια, θα το κάνει ο Δήμος με τα λεφτά μας για κάθε αδέσποτο που η κατάστασή του εδώ δεν αντιμετωπίζεται! Μάλιστα ρωτήσαμε γιατί νά σταματάμε στη Θεσσαλονίκη και να μην ψάχνουμε κάποια θεραπεία και στο ….εξωτερικό; Να υποθέσουμε ότι ο δήμος έχει λεφτά πολλά και δεν ξέρει τι να τα κάνει; Δεν είδαμε όμως να προσφέρει χρήματα για τον ίδιο σκοπό σε δημότες του, που είναι και …άνθρωποι (για όσους καταλαβαίνουν την διαφορά).

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.