Ένα “ναι” και μία αποχή

“Ναι” στους φιλόδοξους στόχους του Τεχνικού Προγράμματος 2020, λευκό στον συμβατικό Προϋπολογισμό του Δήμου Κομοτηνής, είπαμε ως “Σπάρτακος” στο Δημοτικό Συμβούλιο απόψε (19-12-19). Το Τεχνικό Πρόγραμμα συμπεριέλαβε αρκετές προτάσεις μας, όπως τις καταθέσαμε και προ διμήνου όταν μάς είχαν ζητηθεί, και αυτό ήταν μία ευχάριστη έκπληξη που ελπίζουμε να την δούμε και να υλοποιείται. Από την επέκταση του υπάρχοντος Κυνοκομείου που ζητούσαμε ανέκαθεν (σημειώνοντας μάλιστα και τις υπάρχουσες χρηματοδοτήσεις από το πρόγραμμα “Φιλόδημος”) μέχρι τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για τον κεντρικό οδικό άξονα Δημοκρίτου – Ορφέως (που η διοίκηση τον επεκτείνει σε περισσότερους δρόμους) αλλά και σε άλλους τομείς. Βεβαίως μείνανε εκτός σχεδιασμού η Καπναποθήκη με τους δύο ρημαγμένους ορόφους, το παρατημένο Ίδρυμα Παπανικολάου, το πλημμυρικό πρόβλημα της δυτικής εξόδου στη Γέφυρα του ΟΣΕ, ο μεθοριακός σταθμός στη Νυμφαία… Για την επίσης προταθείσα από τον “Σπάρτακο” προγραμματική σύμβαση με την Διεύθυνση Δασών, προκειμένου να ανακατασκευασθούν οι υποδομές αναψυχής και άθλησης στο άλσος της Νυμφαίας, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δ. Καρασταύρου υποσχέθηκε πως θα την προχωρήσει, αποδίδοντας στην πόλη έναν μοναδικό χώρο που τα τελευταία χρόνια εγκαταλείφθηκε. Υπερψηφίσαμε λοιπόν ελπίζοντας ότι ούτε οι μελέτες θα μείνουν στα συρτάρια ούτε τα έργα στα χαρτιά.

Όσον δε αφορά τον Προϋπολογισμό του 2020, αφού ζητήσαμε τις απαραίτητες διευκρινίσεις για τα πραγματικά μεγέθη του, δηλώσαμε ότι απέχουμε από την ψηφοφορία καθότι τις προτεραιότητες και τις ανάγκες μπορεί να τις γνωρίζει μόνον όποιος ασκεί διοίκηση. Σημειώσαμε το χαμηλό ποσοστό που διατίθεται στον Πολιτισμό (ιδίως για το 2020 που συμπληρώνεται ένας αιώνας ελεύθερης Θράκης και αναμένονται σχετικές δραστηριότητες) και αναμένουμε το έργο της διοίκησης Γκαράνη.

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.