Οι δημοτικές υπηρεσίες καταρρέουν, το Αθηναϊκό κράτος κοιμάται

Για άλλη μια φορά απόψε (28-3-18) στο δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής επανήλθε το θέμα της πλήρους αποψίλωσης των υπηρεσιών του Δήμου από μηχανικούς. Καθώς μία μετάθεση από την υπηρεσία Δόμησης επανέφερε το μείζον αυτό πρόβλημα στην ατζέντα, η συζήτηση περιεστράφη γύρω από το πρακτέο και ο επικεφαλής του “Σπάρτακου” Κώστας Καραΐσκος εξέθεσε την ἀποψη της παράταξης.
Ανέφερε το πλαίσιο της οικονομικής κατοχής στο οποίο ζει από οκταετίας όλη η χώρα, την παραδοσιακή αναισθησία του αθηναϊκού κράτους για ό,τι συμβαίνει στην ελληνική περιφέρεια, την λογική λειτουργίας του Δημοσίου κατά την οποία αυτό το τελευταίο υπάρχει χάριν των δημοσίων υπαλλήλων κι όχι για χάρη των πολιτών. Εξέφρασε επίσης την απορία με ποιαν λογική επιλέγονται οι νησιωτικοί δήμοι για να στελεχωθούν κατ’ εξαίρεση με μηχανικούς (και οι δήμοι των μεγάλων πόλεων με …τηλεφωνητές) και δεν συμπεριλαμβάνεται στην ίδια εξαίρεση και η τόσο ευαίσθητη Ροδόπη, για την ανάπτυξη της οποίας τόσος λόγος έγινε και γίνεται. Τέλος, διατύπωσε την εκτίμηση πως καμμία τοπική κινητοποίηση δεν πρόκειται να συγκινήσει την Αθήνα και μόνο μια αιχμηρή παρουσίαση στα κανάλια θα μπορούσε να φέρει αποτέλεσμα. Εδώ που φτάσαμε ο σκοπός αγιάζει τα Μέσα.

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.