Άλλο ΠΦΠΟ, άλλο ΔΝΤ

Άλλη μια κυβερνητική απόπειρα επίλυσης του προβλήματος των αδέσποτων (και μη) σκύλων κατέληξε σε αποτυχία. Για δεύτερη φορά εντός τριμήνου ο αρμόδιος υπουργός Γ. Τσιρώνης αναγκάστηκε να αποσύρει νομοθετική πρωτοβουλία κάτω από την πίεση ενός λόμπυ που δείχνει πολύ ισχυρό στην παρακμιακή μας χώρα. Υποτίθεται ότι θα επανέλθει σε 30 ημέρες αλλά να δούμε το αν και κυρίως το «πώς» θα επανεμφανιστεί.

Υποτίθεται λοιπόν ότι «απαξίωνε» τον φιλοζωικό εθελοντισμό, αντιμετωπίζοντας τους σκυλόφιλους ως έμπορους. Λες και δεν έχουν προκύψει τόσα παραδείγματα που δείξανε μια τέτοια λειτουργία ορισμένων! Μήπως το ότι δυσχεραίνει την υιοθεσία ζώων από το εξωτερικό πλήττει και ένα ανεπτυγμένο παρεμπόριο; Μιλούν για απουσία «σοβαρών ελέγχων» σε μια χώρα από την οποία απουσιάζει συνολικά τόσο η σοβαρότητα όσο και ο έλεγχος! Τους ενοχλεί η (ελάχιστη) μείωση των ποινών για «κακοποίηση ζώων», ενώ δεν λένε ότι οι ποινές σήμερα αφενός είναι πραγματικά εξοντωτικές και αφετέρου οι κακοποιήσεις οφείλονται στην εξωφρενική κατάσταση που επικρατεί με τα χιλιάδες αδέσποτα γύρω μας. Κατηγορούν την συμμετοχή των κυνηγών στις δημοτικές επιτροπές – κάτι που ίσχυε και παλιότερα – μάλλον επειδή οι δήθεν φιλόζωοι βλέπουν να αμφισβητείται η «αρμοδιότητά τους» στην καταδυνάστευση της κοινωνικής ζωής. Μέμφονται τους δήμους για την κατάσταση που οι ίδιοι συντηρούν με την νοοτροπία τους η οποία επιβάλλει τα αδέσποτα μέσα στον αστικό ιστό.

Εμείς, ως ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, έχουμε ξεκαθαρίσει την αναγκαιότητα που διστάζει να ονομάσει ο υπουργός: πρέπει να εκλείψει η έννοια του ελεύθερου αδέσποτου σκύλου, για τους προφανείς λόγους που επέβαλαν κάτι τέτοιο σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο. Αντί να κρύβεται ο υπουργός πίσω από τίτλους για την προστασία των ζώων, οφείλει να προτάξει την προτεραιότητα της προστασίας των ανθρώπων (και του περιβάλλοντός τους). Εφόσον έχει αντιληφθεί το επείγον της τραγικής κατάστασης που επικρατεί ανά τη χώρα, να πει θαρρετά ότι προέχει η ασφάλεια και η υγεία των πολιτών, χάριν των οποίων τίθενται τόσοι κανόνες στους ιδιοκτήτες δεσποζόμενων σκύλων. Οι κοινωνίες δεν μπορούν να είναι όμηροι των κάθε λογής «φιλόζωων», ο αστικός χώρος είναι για τους ανθρώπους και όχι για τις ιδεοληψίες και τα συμπλέγματα οιουδήποτε. Λόγο για το ελληνικό φαινόμενο των αδέσποτων έχουν όλοι κι όχι κάποιοι δήθεν ειδικοί, που ενίοτε είναι και οι κατ’ εξοχήν υπεύθυνοι για τη δημιουργία του προβλήματος. Και κάνει κάκιστη εντύπωση η σιωπή των δημάρχων που κατά κανόνα γνωρίζουν τις διαστάσεις του προβλήματος, ιδίως στην περιφέρεια της χώρας.

Απαράδεκτη η στάση της Νέας Δημοκρατίας που, παρότι δεν έχει τίποτε να αντιπροτείνει, επιχαίρει για την απόσυρση του νομοσχεδίου, μετά τη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τις φιλοζωικές οργανώσεις. Προκλητικό το ΠαΣοΚ μιλάει για «ιδεοληπτικούς και ανεπαρκείς» υπουργούς και θυμίζει το περιστατικό της …Κόνιτσας όπου τραυματίστηκε ένα σκυλάκι. Για την Αγγλίδα καθηγήτρια που την κατασπαράξανε τα αδέσποτα στα Πετρωτά, ή για τους χιλιάδες τραυματίες ανά την Ελλάδα κάθε χρόνο, ποτέ δεν έβγαλε άχνα! Αλλά τι να περιμένει κανείς από κείνους που μας φόρτωσαν τον άθλιο νόμο 4039/12 και υποφέρει ο κόσμος εξαιτίας τους; Καλούμε τον κ. Τσιρώνη να περάσει στην ουσία του θέματος και να κερδίσει μια νίκη που χρειάζεται όλη η ελληνική κοινωνία. Ας μην διστάσει, οι κυρίες Μπομπολάκη και Κοντού δεν είναι οι Μέρκελ και Λαγκάρντ.

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.