Ζωγραφίζοντας τον Κεμάλ: η επετειακή πρόκληση

Στις 18 Μαΐου 2017 φιλοξενήθηκε από τον Δήμο Κομοτηνής στην Παπαδριέλλειο Πινακοθήκη η Έκθεση Ζωγραφικής Νοσοκομείου (!) της Άγκυρας με τίτλο «Τα χρώματα της Τουρκίας». Στόχος της έκθεσης να παρουσιάσει “την ιστορία και τις πολιτιστικές και φυσικές ομορφιές” της γείτονος. Αρχικά ζητήθηκε από τους ιθύνοντες του τουρκικού Προξενείου η έκθεση να γίνει το Σάββατο 20/5 και τελικά συμφωνήθηκε η Πέμπτη 18/5. Μια μέρα δηλαδή πάνω κάτω στην Ημέρα Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας, κινήθηκε… Και ποιον πίνακα μάς έδειξαν σε περίοπτη θέση από την έκθεση αυτή; Του έφιππου …Κεμάλ! Τέτοιες μέρες δηλαδή που τόσος λόγος γίνεται για την ευθύνη του λεγάμενου στην εξολόθρευση του ποντιακού ελληνισμού, μας έφεραν μέσα στην Κομοτηνή πίνακα με θέμα αυτόν! Άλλωστε και μια ματιά μόνο στο κοινό της έκθεσης, αναγνώριζες τον χαρακτήρα της από το πλήθος των …φιλότεχνων: ο Κοράι Χασάν, ο Οζάν Αχμέτογλου, ο Νετζάτ Αχμέτ, ο Μουσταφά Κατραντζή…

Έχουμε μία πρόταση για τον Δήμο μας και όχι μόνο. Σε συγκεκριμένες μέρες του χρόνου, συν πλην μία μέρα, ας μην γίνεται τίποτε με τουρκικό χρώμα στη χώρα μας. Αφού είναι αδύνατος κάθε δικός μας έλεγχος από τα πριν και αφού η άλλη πλευρά δεν λέει να πάψει τις προκλήσεις, ας της ξεκαθαρίσουμε ότι κάποιες μέρες του χρόνου, λόγω της ευαισθησίας του ελληνικού λαού, δεν είναι σκόπιμο να έρχεται με οποιοδήποτε πρόσχημα (καλλιτεχνικό, αθλητικό κτλ). Μπορεί να μην είναι παρά μόνο θέμα σημειολογίας αλλά ειδικά στην πόλη μας, για λόγους προφανείς, αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

2 Σχόλια

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.