ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

     Εκφράζοντας, πιστεύουμε, το κοινό αίσθημα των περισσοτέρων Χριστιανών της Ροδόπης, η Παράταξη Πολιτών «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» θεώρησε καθήκον της να απευθύνει μία δημόσια έκκληση προς πάσα κατεύθυνση, εν όψει της ανάδειξης του νέου μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής.

     Όλοι όσοι μέχρι σήμερα εκφράστηκαν για το θέμα, τόνισαν την ανάγκη να επιλεγεί ένα πρόσωπο όχι μόνο άμεμπτο από ηθικής απόψεως, αλλά και ικανό να ανταποκριθεί στις ανάγκες της τόσο ιδιαίτερης περιοχής μας. Ωστόσο βλέπουμε αφ’ ενός το ενδιαφέρον για την έδρα της Μητροπόλεώς μας εξαιρετικά υποτονικό και αφ’ ετέρου κάποιες επίμονες φήμες να μας…απειλούν ανοιχτά. Ξεκινήσαμε με τον κανόνα της μετριοκρατίας και φτάσαμε στο σημείο να ακούγεται ιδιαιτέρως το όνομα του πρώην µητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος, νυν τιτουλάριου µητροπολίτη Βρεσθένης, Θεόκλητου Κουμαριανού!

     Επειδή η κοινωνία διαθέτει μνήμη μεγαλύτερη του…χρυσόψαρου, κανείς δεν ξεχνάει τα ποικίλα και δυσώδη σκάνδαλα με τα οποία πριν λίγα χρόνια είχε συνδεθεί το όνομά του. Και να είναι σίγουροι εκεί στην Ιερά Σύνοδο ότι όσα συνέβησαν στον Βόλο ή στην Καλαμάτα, όταν ο Θεόκλητος προσπάθησε να πλασαριστεί, θα επαναληφθούν κι εδώ, αν όντως επιχειρηθεί κάτι τέτοιο. Πραγματικά απορούμε με το θράσος τόσο του ιδίου όσο και των προστατών του, που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τον κόσμο ως ποίμνιο ΜΗ λογικών προβάτων. Ελπίζουμε να μη χρειαστεί να επανέλθουμε με λεπτομέρειες και με λιγότερο κομψό ύφος.

     Από την άλλη πλευρά όμως, υπάρχει και το πολύ σοβαρό ενδεχόμενο να αφήνουν κάποιοι να διαρρεύσει το συγκεκριμένο, προκλητικό όνομα, προκειμένου να μας παρουσιάσουν μετά μια επιλογή άχρωμη και άοσμη, άρα και ευκόλως διαχειρίσιμη από τις διάφορες εξουσίες, ως…επιτυχία. Εμείς, προσδοκώντας – πολύ απλά – έναν Έλληνα ιεράρχη που θα έχει δώσει ήδη θετικό δείγμα γραφής ως μία ισχυρή, αδιάβλητη και αγωνιστική εκκλησιαστική προσωπικότητα, καλούμε

    –   το μεν τοπικό πολιτικό προσωπικό να ασκήσει την επιρροή του στην κατεύθυνση αυτή για το καλό του τόπου μας, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα κάθε προσωπική ή κομματική βολή,

    –   την δε Ιερά Σύνοδο να στείλει στη Ροδόπη έναν Μητροπολίτη που κι αν δεν θα είναι αντάξιος του (Κομοτηναίου) Χρύσανθου Φιλιππίδη, τουλάχιστον να μην αποτελεί προσβολή στη μνήμη του.

                                                                                 Παράταξη Πολιτών

                                                                                       ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.