Δυναμική η παρουσία του «Σπάρτακου» στην 1η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Με πολύ έντονο τρόπο και με πλήρη αποσαφήνιση των προθέσεών μας ξεκινήσαμε ως «Σπάρτακος» την παρουσία μας στο δημοτικό συμβούλιο της Κομοτηνής. Ήδη από την αρχή της 1ης συνεδρίασης (31-1-2011) και κάνοντας μια γενική τοποθέτηση για τα 40 περίπου θέματα της ημερήσιας διάταξης, ο εκλεγμένος εκπρόσωπος και επικεφαλής της παράταξης Ν. Δαπέργολας δήλωσε τα εξής:

«Στην πρώτη πραγµατική συνεδρίαση του νέου δηµοτικού συµβουλίου Κοµοτηνής, ως δημοτική παράταξη επιθυμούμε να δηλώσουμε εξ αρχής και διαρρήδην τις προθέσεις μας: Κανένας συµβιβασµός και τα πάντα στό φως!

Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό ο «Σπάρτακος» διά του υποφαινομένου, ως µόνου δηµοτικού του συµβούλου και εκπροσώπου:

Πρώτον, καταψηφίζει τον διορισµό νέων ΔΣ στή ΔΕΥΑΚ καί στή δηµοτική ΑΕ Ν.ΤΣΑΝΑΚΛΗΣ. Η καταψήφιση δεν σχετίζεται µέ συγκεκριµένες επιλογές προσώπων, αλλά µέ τήν διαιώνιση µιας παθολογίας:  επιχειρήσεις µέ τεράστιες δυνατότητες µένουν τελµατωµένες είτε λόγω ακατάλληλων (άσχετων, διαπλεκόµενων, κλπ.) προέδρων είτε λόγω ρουσφετολογικής παραχρήσης τους από όποιον…προλαβαίνει.

Δεύτερον, καταψηφίζει οµοίως τον ορισµό ΔΣ στό ΔΗΠΕΘΕ Κοµοτηνής. Ή τό θέατρο θά ξαναλειτουργήσει όπως τό χρειάζεται πραγματικά η πόλη ή θά κλείσει. Η συγκεκριμένη πάντως άκρως κωμικών διαστάσεων υπολειτουργία των τελευταίων χρόνων και φυσικά οι όποιες αργοµισθίες δεν µπορούν να γίνονται ανεκτές, ιδίως σε εποχές κρίσης σαν τις σηµερινές.

Τρίτον, καταψηφίζει τους προϋπολογισµούς των δηµοτικών επιχειρήσεων για το 2011, καθότι κατατέθηκαν προς έγκριση χωρίς να ενηµερωθεί κανείς για την πραγµατική κατάσταση των οικονοµικών του Δήµου.

Τέταρτον, υπερψηφίζει την ανάθεση εργασιών σε Ορκωτούς Ελεγκτές – Λογιστές, όπως και τα θέµατα που έχουν καθαρά διαδικαστικό – υπηρεσιακό χαρακτήρα.

Έβδομον, προτίθεται να ζητήσει άμεσα αναλυτική πληροφόρηση για τα γενικά οικονοµικά του Δήµου, αλλά και για πιο συγκεκριµένα θέµατα, όπως π.χ. αν ο Δήµος έχει συνάψει συµβάσεις µέ Μ.Κ.Ο., ποιου ύψους, µε ποιον ακριβώς σκοπό και αν αυτές έχουν λήξει και εξοφληθεί.

Τέλος, δηλώνουμε την ανησυχία μας, καθώς διαβλέπουμε µια γενικευµένη διάθεση «τακτοποίησης» (που ευχόμαστε να μην αποδειχθεί τελικά συγκαλυπτική) των ζητηµάτων που φέρανε τον Δήµο Κομοτηνής στη συγκεκριμένη δεινή οικονοµική κατάσταση. Θα υπενθυμίσω πάντως στον δήμαρχο Γιώργο Πετρίδη το προδήλως αυτονόητο: ότι η προσπάθεια πραγματικής και σε βάθος διερεύνησης και διαλεύκανσης και αποσαφήνισης των μέχρι τώρα πεπραγμένων δέν θα…εκληφθεί κατ’ ανάγκην ως θέµα ρεβανσισµού ή προσωπικών επιθέσεων έναντι της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Καλό θα ήταν να έχουμε στον νου μας ότι ίσως και να τίθεται απλώς εδώ ζήτημα στοιχειώδους λειτουργίας του επιβεβληµένου δηµοκρατικού ελέγχου».

Στο… δυναμικό πνεύμα της παραπάνω τοποθέτησης παρέμεινε βέβαια η στάση του Ν. Δαπέργολα και στο υπόλοιπο της συνεδρίασης, με συνεχείς παρεμβάσεις και τοποθετήσεις. Στα αξιοσημείωτα βεβαίως και η διένεξή του με τον πρώην δήμαρχο Δ.Κοτσάκη και τον πρώην αντιδήμαρχο Χρ.Μέτιο, με αφορμή την ανακοίνωση του “Σπάρτακου” για τις φήμες περί απομάκρυνσης εγγράφων από το Δημαρχείο, την οποία πάντως ο Ν. Δαπέργολας αρνήθηκε να ανακαλέσει.

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.