Προβληματισμός για απομάκρυνση εγγράφων μέσα από το Δημαρχείο

Κομοτηνή, 3 Ιανουαρίου 2011

Προς: ΜΜΕ Νομού Ροδόπης

Δελτίο Τύπου

Ο «Σπάρτακος» εκφράζει την έντονη απορία του σε σχέση με ορισμένες παράξενες εξελίξεις που λέγεται ότι συνέβησαν κατά την προηγούμενη εβδομάδα μέσα στο Δημαρχείο.

Αναφερόμαστε σε κάποιες έντονες φήμες που κυκλοφόρησαν μεταξύ των δημοτικών υπαλλήλων, αλλά και ευρύτερα στην πόλη, σχετικά με τη μαζική απομάκρυνση εγγράφων μέσα από το κτίριο από μέλη της απελθούσας δημοτικής Αρχής, τόσο σε μη εργάσιμες ώρες, όσο και σε εργάσιμες, αλλά και πάλι με τρόπο που αντιβαίνει πλήρως σε όσα σχετικά ορίζει ο νόμος.

Πέραν βέβαια του προβληματισμού μας σε σχέση με τις φήμες αυτές (σύμφωνα μάλιστα με κάποιες εκ των οποίων ο πάνω όροφος του δημοτικού μεγάρου θύμιζε το πρωί της Πρωτοχρονιάς τόπο άρτι… ερημωθέντα από βαρβαρική επιδρομή), εμείς δηλώνουμε ότι περαιτέρω σαφέστερη θέση δεν μπορούμε να λάβουμε, γιατί δεν είμαστε ούτε εισαγγελείς, αλλά ούτε και αυτόπτεις μάρτυρες για ό, τι θρυλείται πως συνέβη.

Γι’ αυτό και επί του παρόντος θα αρκεστούμε στο να εκφράσουμε απλώς την ελπίδα ότι από εδώ και πέρα τουλάχιστον η διαφάνεια θα είναι ο πρώτιστος κανόνας λειτουργίας της νέας διοίκησης του Δήμου. Ο ενδελεχής έλεγχος σε όλα τα πεπραγμένα της – και ιδιαίτερα σε σχέση με τυχόν συνεργασίες της με ιδιωτικούς φορείς, π.χ. ΜΚΟ – είναι η εγγύηση και για τον τρόπο που θα λειτουργήσει η νεοεκλεγμένη Αρχή.

Με την ευκαιρία πάντως, βρίσκουμε  επίκαιρο το να δηλώσουμε και την έκπληξή μας για το περιθώριο των 2 μηνών (και πλέον!) που αφήνει ο νομοθέτης μεταξύ των εκλογών και της ανάληψης καθηκόντων των νέων Αρχών. Και ακόμη πιο ακατανόητο μας είναι το τρίμηνο που καθιερώνει ο Καλλικράτης, τη στιγμή που ολόκληρη Κυβέρνηση αναλαμβάνει την επομένη των βουλευτικών εκλογών!

Ποιος ο λόγος να μεσολαβεί ένα τέτοιο διάστημα που προσφέρεται για… μύρια όσα, μα και αφήνει έναν δήμο συχνά ακυβέρνητο, λόγω της απογοήτευσης των απερχομένων και της απουσίας των νεοεκλεγμένων; Ποιόν εξυπηρετεί τελικά αυτό το κενό εξουσίας;

Σπάρτακος
Παράταξη Πολιτών για τον Δήμο Κομοτηνής

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

1 Σχόλιο

  1. αγαπητοι συμπατριωτες χρονια πολλα ευχομαι καλη φωτιση σε ολους μας Ο ΧΡΙΣΤΟΣ Ο ΜΟΝΟΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ να οδηγη της πραξεις μας και τη ζωη μας και να προστατευει τη θρακη μας απο τους τουρκους που δολιος με εντος και εκτος πρακτορους επιβουλευονται την ανεξαρτησια μας

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.