Τα κυβερνητικά εγκλήματα στην Υγεία δεν στρογγυλεύονται

Η προ ημερών συζήτηση για το ΕΚΑΒ Θράκης στο Περιφερειακό Συμβούλιο ξανάφερε στο προσκήνιο την τραγική κατάσταση της δημόσιας Υγείας στην περιοχή μας αλλά και τον θλιβερό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως αξεσουάρ της αθηναϊκής κομματοκρατίας.
Διαβάζοντας τις σχετικές δηλώσεις των παρατάξεων και της διοίκησης πραγματικά απορήσαμε πώς είναι δυνατόν να στρογγυλεύεται έτσι μια κατάσταση που απειλεί καθημερινά τις ζωές μας και να προσπερνάμε χαλαρά τον εγκληματικό ρόλο του λεγόμενου «ελληνικού κράτους». Τη στιγμή που ολόκληρη περιφέρεια έχει μόνο ΕΝΑ ασθενοφόρο με τις προδιαγραφές Μονάδας που απαιτεί ο αληθινός ρόλος του ΕΚΑΒ και όλα τα άλλα λειτουργούν περίπου ως ταξί, τη στιγμή που το Νοσοκομείο Κομοτηνής μόλις εξασφάλισε από τον Ίασμο ΕΝΑΝ οδηγό δίπλα στον επικουρικό για το δικό του ασθενοφόρο που εξυπηρετεί (κάποιες) τακτικές ανάγκες, τη στιγμή που οι μνημονιακές πολιτικές ερημώνουν τα νοσοκομειακά οργανογράμματα και πολλαπλασιάζουν τις υποχρεώσεις του ΕΚΑΒ, ήρθε και ο κορωναζί γόνος του νεοναζί πατρός να εκδιώξει δύο από τους 19 εργαζόμενους για ανυπακοή στην υγειονομική δικτατορία! Αν αυτόν τον ζόφο τον περιγράφεις ως «πρόβλημα που πρέπει να λυθεί σε συνεργασία» με …αυτόν που το δημιουργεί, τότε καλύτερα μην λες τίποτε. Αλλοίμονό μας αν χρειαστούμε εκτάκτως υπηρεσίες του ΕΚΑΒ, καθώς μάλιστα οι «ξαφνικίτιδες» πυκνώνουν, θα είναι καθαρά θέμα τύχης η επιβίωσή μας και οι τελευταίοι υπεύθυνοι θα είναι οι εναπομείναντες εργαζόμενοί του. Θα δούμε επιτέλους κάποτε συνολικά την καταρρέουσα δημόσια Υγεία στην περιοχή μας, που μας αφορά καίρια όλους ανεξαιρέτως;
Προς το παρόν ο δεύτερος βαθμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης – η οποία διαθέτει και μέλος στο ΔΣ του ΕΚΑΒ – ανακουφίστηκε που μπάλωσε μια κατάσταση για δύο μήνες και υπόσχεται να …ενημερώσει τον εγκληματία για την κατάσταση του θύματος!

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.