Ποιο κομματικό κράτος;

Η επίσκεψη χθες της Λίνας Μενδώνη στην Κομοτηνή (και στον Έβρο) ήταν μία ακόμη προσβολή στην τοπική κοινωνία από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η ολιγόωρη παραμονή της στην πρωτεύουσα της Περιφέρειας ΑΜΘ, η σύσκεψη με τις τοπικές Αρχές και η βόλτα της στο κέντρο της πόλης ήταν από τις γνωστές υποχρεώσεις που λογικά σκυλοβαριέται κάθε υπουργός που κάνει την προεκλογική του αγγαρεία. Άλλωστε ούτε κάποιο νέο κόμισε, ούτε κάτι εγκαινίασε, τίποτε απολύτως. Αναφέρθηκε (πάλι, ναί) στα λιγοστά έργα του ΕΣΠΑ που κούτσα κούτσα προχωράνε αλλά και τα έργα που …δεν προχωράνε από καταβολής νεοελληνικού κράτους, ενώ δεν παρέλειψε να επαινέσει (ειρωνικά;) την περιοχή μας για το …πολιτιστικό της απόθεμα και τις φυσικές της ομορφιές! Ομοίως εξελίχθηκε η ανούσια επίσκεψή της στο τέμενος Βαγιαζήτ του Διδυμοτείχου όπου δεν ξανάρχισαν καν οι εργασίες, ενώ στην Αλεξανδρούπολη εγκαινίασε το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης, παρακάμπτοντας την επουσιώδη λεπτομέρεια πως είχε κάνει το ίδιο προ ετών και η Λυδία Κονιόρδου επί Σύριζα…
Αυτό όμως που έδωσε τον τόνο στην περιοδεία Μενδώνη (μαζί με την Ά. Παναγιωταρέα, χωρίς τον Δ. Λιγνάδη) ήταν οι “συσκέψεις” της με τις Νομαρχιακές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας Κομοτηνής (φωτό) και Αλεξανδρούπολης. Όπου διαβάζουμε ότι “συμφωνήθηκε η στενή συνεργασία μεταξύ της Νομαρχιακής Οργάνωσης της ΝΔ και του υπουργείου”!!!
Να λοιπόν που διαψεύδονται όσοι κακεντρεχείς χαρακτηρίζουν τα κόμματα εξουσίας “μαφίες”, ενώ πρόκειται για φορείς πολιτισμού!

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.