Για το έγκλημα σε βάρος των ανεμβολίαστων υγειονομικών

Σήμερα εἰσηγηθήκαμε στό δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνῆς ψήφισμα ὑπέρ τῶν ὑγειονομικῶν σέ ἀναστολή καί μᾶς δόθηκε ἡ εὐκαιρία νά ποῦμε τή γνώμη μας γιά τό ὅλο ζήτημα. Δυστυχῶς ἕνα “τεχνικό πρόβλημα” δέν ἐπέτρεψε τήν ζωντανή μετάδοση τοῦ θέματος, ἀλλά τό πρόβλημα – ὤ τοῦ θαύματος – ἀποκαταστάθηκε μόλις ἔληξε ἡ σχετική συζήτηση! Μιλᾶμε γιά τόση ἰσηγορία! Τουλάχιστον θα βγει το ψήφισμα συμπαράστασης αύριο, πάλι καλά. Η ομιλία του Κώστα Καραΐσκου:
Κυρία πρόεδρε, κύριε δήμαρχε, κύριοι συνάδελφοι,
Συζητάμε σήμερα την προσωρινή απόλυση δεκάδων υγειονομικών από το Νοσοκομείο Κομοτηνής – αλλά κι εργαζόμενων από τον ιδιωτικό τομέα – μετά από πρωτοβουλία της παράταξής μας. Και πραγματικά μάς εκπλήσσει η παγωμάρα με την οποία αντιμετωπίζουν το ζήτημα πολλοί, λες και αφορά το σενάριο κάποιας ταινίας κι όχι την ίδια τη ζωή μας. Τη ζωή μας που δεν θα έχει στο εξής και πολλές ομοιότητες με όσα ζήσαμε μέχρι πριν ενάμιση χρόνο.
Αν από την αρχή της λεγόμενης πανδημίας όσα μας ανακοινώνονταν είχαν μια γεύση απάτης, σήμερα έχουμε φτάσει στη φάση του εγκλήματος. Πέρυσι είχαμε τα είπα – ξείπα, την τρομολαγνεία, τα ψεμματάκια, όλα αυτά που λέγαμε – όντας καλοπροαίρετοι – ότι ίσως και να είναι δικαιολογημένα λόγω άγνοιας και αυτών των ειδικών ή λόγω κάποιας εύλογης σκοπιμότητας των κυβερνώντων (να μας προστατέψουν, λχ). Σήμερα όμως όλα αυτά έχουν αποδειχθεί στοιχεία απαραίτητα της μεθόδευσης για να οδηγηθεί υποχρεωτικά σε εμβολιασμό κατά του κόβιντ όλη η κοινωνία, αρχής γενομένης με τους υγειονομικούς.
Σημειώνω ότι τα σκευάσματα που ονομάσανε «εμβόλια» δεν έχουν σχέση με όσα γνωρίζαμε παλαιόθεν αλλά πρόκειται για γενετική παρέμβαση, την ευθύνη της οποίας αρνούνται όλοι να την αναλάβουν. Πειραματικό λοιπόν το λεγόμενο εμβόλιο, με αμφίβολο αποτέλεσμα, τόσο από πλευράς ασφάλειας όσο και αποτελεσματικότητας (βλ. στοιχεία από ΗΠΑ, Αγγλία, Ισραήλ). Απορεί κανείς για ποιόν λόγο εκβιάζονται με τέτοια ξεδιάντροπη ωμότητα οι άνθρωποι που έχουν λογικές επιφυλάξεις. Δεν υπάρχουν αρχές της ιατρικής δεοντολογίας; Δεν υπάρχουν άπειρα νομικά κείμενα, από τον κώδικα της Νυρεμβέργης και μετά, που απαγορεύουν κάθε άμεση ή και έμμεση υποχρεωτικότητα για ιατρικές πράξεις; Δεν ισχύει πλέον το Σύνταγμα, το ενωσιακό δίκαιο, οι διεθνείς συνθήκες, ο υπαλληλικός κώδικας; Κανονικά θα έπρεπε, από τη στιγμή που πιστοποιήθηκε ότι εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι νοσούν και μεταδίδουν (το είδαμε και σε μονάδες Υγείας με συρροές κρουσμάτων από εμβολιασμένους εργαζόμενους), να λήξουν όλες οι διακρίσεις σε βάρος των δεύτερων, διακρίσεις ούτως ή άλλως παράλογες και παράνομες. Ειδικά η αναστολή χωρίς μισθό και ασφάλιση είναι ξεκάθαρος σαδισμός, κόντρα σε κάθε έννοια αναλογικότητας, σπρώχνοντας τους ανθρώπους στην πενία και στην μετανάστευση. Και πραγματικά λυπούμαστε που μαθαίνουμε ότι και άνθρωποι του Δήμου πιέζουν εργαζόμενούς του να εμβολιαστούν. Ακόμα και το γεγονός ότι δεν βγάλατε κ. δήμαρχε σε αναστολή κανέναν υπάλληλο κοινωνικής δομής δεν λέει κάτι, αφού όσοι/όσες είχαν επιφυλάξεις υποχρεώθηκαν τελικά σε υποχώρηση. Έχουμε τα παραδείγματα των δήμων Πάτρας και Αιγάλεω όπου οι δήμαρχοι δεν προχώρησαν σε καμμία αναστολή υπαλλήλων τους, βάζοντας φρένο στις πολιτικές Μέγκελε, αλλά δεν είμαστε ως δήμος στις τιμητικές αυτές εξαιρέσεις.
Θα κλείσω με δυό λόγια για τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή η εξέλιξη στην λειτουργία του ΕΣΥ, παρότι από μόνη της η κυβερνητική απόφαση είναι ένα έγκλημα σε βάρος χιλιάδων εργαζομένων, το οποίο μάλιστα υπάρχει σχέδιο και να γενικευτεί. Δεν γίνεται όμως και να μην δει κανείς σε ποια κατάσταση βρίσκεται η δημόσια Υγεία στη χώρα μας. Η διάλυση των Νοσοκομείων, η ανυπαρξία κομβικών ειδικοτήτων (αναισθησιολόγων), η διατεταγμένη παράλυση όλων των δομών με το μονοθεματικό ΕΣΥ (μόνο κόβιντ!), οι πολλαπλασιασμένοι «ξαφνικοί» θάνατοι νέων σχετικά, εμβολιασμένων ανθρώπων δεν μας έφταναν. Έτσι λοιπόν διαβάζουμε σε πρόσφατο email του ΥΠΕάρχη προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων Κομοτηνής, Ξάνθης, Δράμας και Σερρών ότι “Προκειμένου να αντιμετωπισθούν έκτακτες και επείγουσες περιπτώσεις κατά τη διάρκεια εφημεριών όταν δεν εφημερεύει Αναισθησιολόγος, παρακαλούμε όπως σε συνεννόηση με τους Διευθυντές Ιατρικής Υπηρεσίας καθοριστούν 8 ιατροί του ΓΝ Δράμας, 7 ιατροί του ΓΝ Σερρών, 8 Ιατροί του ΓΝ Ξάνθης και 7 ιατροί του ΓΝ Κομοτηνής, οι οποίοι θα εκπαιδευτούν στην επείγουσα διασωλήνωση, ώστε να είναι σε θέση να προβούν σε διασωλήνωση επείγοντος περιστατικού, το οποίο στη συνέχεια αφού σταθεροποιηθεί, θα διακομιστεί για αντιμετώπιση στο κατάλληλο Νοσοκομείο…”
Αν αυτό το έγγραφο δεν είναι μαύρο χιούμορ, και σκοπεύουν πράγματι να διασωληνώνουν (άρα και να δίνουν αναισθησία;!) στα επείγοντα γιατροί με άσχετες ειδικότητες, καταλαβαίνουμε τι μας περιμένει. Κάπως έτσι βγαίνουν τα ποσοστά θανάτου 100% σε κάποιες ΜΕΘ, όπου εντατικολόγο δεν βλέπεις ούτε σε φωτογραφία, ίσως κάπως έτσι φτάνουμε τις 15.000 νεκρούς που τους χρεώνουν όλους στον κορωνοϊό. Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι, που συλλαμβάνουν τέτοιες ιδέες, διαχειρίζονται την υγειονομική κρίση και νομοθετούν «για το καλό μας». Κι όποιος τους αμφισβητεί είναι συνωμοσιολόγος και εχθρός της κοινωνίας, όχι ότι είμαστε όλοι (εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι) θύματα του πολιτικού υπόκοσμου και των πτυχιούχων συνενόχων του…
Καταληκτικά, ως ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στηρίζουμε ολόψυχα τον τίμιο αγώνα των υγειονομικών σε αναστολή και καλούμε το Σώμα να εκδώσει ένα λιγόλογο ψήφισμα εναρμονισμένο με τα στοιχειώδη που επιβάλλει η Ηθική, η Επιστήμη και ο Πολιτισμός μας: άμεση επάνοδος όλων των εργαζομένων στις θέσεις εργασίας τους, έστω με τη χρήση δωρεάν τεστ που ισχύουν σε άλλους κλάδους – καμμία υποχρεωτικότητα για ιατρική πράξη σε οποιονδήποτε πολίτη!

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.