Δημοτική λειτουργία στο ρελαντί – και πάει να σβήσει!

Δύο ζητήματα ανέδειξε στο αποψινό Δημοτικό Συμβούλιο η Παράταξη Πολιτών ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, θέτοντάς τα προ ημερησίας διατάξεως. Το πρώτο αφορούσε τα αδέσποτα σκυλιά, καθώς η Κυβέρνηση προχωράει σε νέο νόμο που μάλλον θα χειροτερέψει τα πράγματα. Η διαδικτυακή διαβούλευση έληξε την περασμένη Πέμπτη και όλα δείχνουν ότι την τραγική παράνοια που ζούνε οι δημότες κανένας δεν πρόκειται να την ανατρέψει. Ακόμα και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, που τρέχουν στα δικαστήρια χωρίς να φταίνε, δεν είδαμε να ασχολούνται με όσα πρόκειται να ψηφίσουν πάλι οι εθνοπατέρες μας! Στο κάλεσμά μας να κάνουμε κάτι πριν διαμορφωθεί νέο, ασφυκτικότερο νομικό πλαίσιο ο δήμαρχος έδειξε θετικός αλλά θα περιμέναμε πολύ περισσότερα.
Το δεύτερο θέμα αφορούσε την αδράνεια των τοπικών παραγόντων στο θέμα της μεθοριακής διόδου Νυμφαίας, η οποία άνοιξε για τους τουρίστες μετά από την (εμβαλωματική) λύση που έφερε η κινητοποίηση όλων την τελευταία εβδομάδα. Θυμήσαμε την προ επταετίας συζήτηση στο ΔΣ για την «Έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης σχετικά με την εφαρμογή της πολιτικής του Υπουργείου Μακεδονίας & Θράκης για την αναβάθμιση και ανάδειξη των υποδομών των χερσαίων μεθοριακών σταθμών εισόδου στην χώρα», όταν η πρώτη δόση των 180.000 ευρώ έμεινε στα χαρτιά με ευθύνη του δήμου. Αναφέραμε ότι έκτοτε ζητούσαμε την ένταξη του έργου στο Τεχνικό Πρόγραμμα κι ότι τίποτε δεν άλλαξε ούτε κι όταν ο τότε υπουργός κ. Σπίρτζης έδειξε ενδιαφέρον. Άραγε πόσα χρόνια θα είμαστε από δω και πέρα με το Isobox και την όλη προχειρότητα…
Δυστυχώς η λειτουργία του Δήμου Κομοτηνής δείχνει απολύτως εναρμονισμένη με το γενικό κλίμα στη χώρα: παθητικότητα, ατολμία και συμβιβασμός με μια όλο και χειρότερη μοίρα.

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.