Η υγειονομική χούντα τσακίζει τη Ροδόπη

Σήμερα 16/9/2020, στην πρώτη από μηνών δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής, ως Παράταξη Πολιτών ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καταθέσαμε προς συζήτηση την παρακάτω πρόταση – τοποθέτηση:

Κύριε δήμαρχε, αγαπητοί συνάδελφοι

“Ως ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θεωρούμε ότι έχουμε υποχρέωση να πούμε θεσμικά και από βήματος όσα λέει έξω η τοπική κοινωνία και να μην συμβάλουμε κι εμείς στην φίμωση και στον καταναγκασμό που της επιβάλλεται. Δεν θα αμφισβητήσω εδώ το κυβερνητικό αφήγημα της «πανδημίας», για λόγους πρακτικούς, προκειμένου να συνεννοηθούμε. Ας δεχθούμε λοιπόν την στατιστική εγκυρότητα των στοιχείων του ΕΟΔΥ και την υγειονομική εικόνα που μας μεταφέρουν οι Χαρδαλιάδες από τις τηλεοράσεις. Δικαιολογεί όμως αυτό τα καταστροφικά περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στον δήμο και στον νομό μας;

Είναι γνωστό πως ο αναπνευστήρας της περιοχής μας είναι το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και η συναφής με αυτό οικονομική δραστηριότητα. Μεγάλο μέρος αυτής είναι ο τομέας της εστίασης, που κἀθε χρόνο τέτοια εποχή διανύει την αποδοτικότερή του περίοδο. Δυστυχώς εφέτος η Ροδόπη – χωρίς καμμία αιτιολόγηση και ενημέρωση των τοπικών Αρχών για τα επιδημιολογικά δεδομένα – έχει τεθεί σε περιοριστικά μέτρα, ακριβώς τη στιγμή που οι επιχειρήσεις εστίασης δίνουν έναν αγώνα επιβίωσης, αφού προηγήθηκε το καθολικό κλείσιμο της περασμένης Άνοιξης. Ένα αίσθημα κατάφωρης αδικίας επικρατεί και οφείλεται στην τακτική του ΕΟΔΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που ανακοινώνουν μέτρα καταδικαστικά για τις επιχειρήσεις ολόκληρων νομών, χωρίς την παραμικρή δικαιολογία, τεκμηρίωση και συνεννόηση. Ζούμε σε κάποιαν υγειονομική χούντα που διαφεντεύει τη μοίρα μας, και η οποία μάλιστα δεν μας επιτρέπει ούτε καν να αμφισβητήσουμε την αυθεντία της; Που μάλιστα βρίσκει πρόθυμους συνεργούς – λογοκριτές, από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μέχρι τους λεγόμενους Big Tech; Γνωρίζει κανείς γιατί ο δήμος ή ο νομός μας τσουβαλιάζεται με γειτονικούς νομούς και ενοχοποιείται συλλογικά η Περιφέρειά μας με τρόπο ισοπεδωτικό; Ο Δήμος με τις Υπηρεσίες του συνέβαλε στην προστασία της δημόσιας υγείας, οι πολίτες τήρησαν απαρέγκλιτα τα μέτρα και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά αφού κανένα θετικό τεστ δεν εμφανίστηκε για είκοσι μέρες.

Καλούμε τον δήμαρχο Κομοτηνής, ενδεχομένως και σε συνεννόηση με συναδέλφους του γειτονικών δήμων (όπως έγινε και στη Χαλκιδική, κάπως αργοπορημένα όμως και δίχως αποτέλεσμα) να ζητήσει επισήμως τον λόγο από τον ΕΟΔΥ και την γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, καλώντας σε άρση των μέτρων, όπως ήδη το έπραξε ο βουλευτής κ. Χαρίτου στη Βουλή. Η ουσία της δημοκρατίας είναι ο ελεύθερος διάλογος και ο έλεγχος των κυβερνώντων, πράγματα που σήμερα έχουν ανασταλεί στο όνομα ζητήματος «δημόσιας υγείας». Έχουμε όλοι μας ευθύνη.”

Στην απάντηση του ο δήμαρχος Γ. Γκαράνης συμφώνησε πως πρόκειται για μεγάλη αδικία σε βάρος της περιοχής, είπε χαρακτηριστικά πως τηλεφωνεί καθημερινά στον Χαρδαλιά για το ζήτημα, αλλά δυστυχώς η κατάσταση είναι όπως την περιγράψαμε και δεν αλλάζει. Συμφώνησε επίσης πως η κεντρική εξουσία αποφασίζει εν λευκώ και η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται μόνο να υλοποιήσει τις εντολές που λαμβάνει, δίχως την παραμικρή ενημέρωση. Στην παρέμβασή μας συναίνεσε και η “Πολη-τική Ανατροπή” δια στόματος της Ελένης Λαφτσή.

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

3 Σχόλια

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.