Εδώ είπαμε θα λειτουργήσει το Νιάρχειο νοσοκομείο;

Εχθές παρουσιάστηκε από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ο σχεδιασμός για το νέο νοσοκομείο που δωρίζει το Ίδρυμα στην Κομοτηνή. Μετά τις μελέτες και σε 2 χρόνια από σήμερα θα αρχίσει η κατασκευή του και θα ολοκληρωθεί μετά από τρία ακόμη (2024), παραδίδοντας στην πόλη ένα αληθινό κόσμημα, νοσοκομείο από άλλον πλανήτη. Γιαυτό ακριβώς τα εχέγγυα περί πλήρους στελέχωσης (που θα περάσει στο ίδιο ΦΕΚ με τη δωρεά) και άψογης λειτουργίας δεν πείθουν εύκολα: είναι δυνατόν να υπάρξει μία νησίδα πρωτοπορίας και ευρυθμίας μέσα σε ένα πέλαγος υπανάπτυξης, αυθαιρεσίας και διάλυσης, μέσα δηλαδή στο περιβάλλον που ζούμε; Μακάρι αλλά δυσκολευόμαστε να το φανταστούμε, μας δυσκολεύει τόσο η χώρα μας συνολικά όσο και η γενέθλια πόλη.
Κάνεις μια βόλτα στην Κομοτηνή: σε κάθε βήμα βλέπεις κραυγαλέα παραδείγματα αθετημένων υποσχέσεων της δημοτικής αρχής. Κυριαρχία των αδέσποτων σκύλων παντού, το πράσινο λίγο και θλιβερό (στη φωτό τα δέντρα που προ 5μήνου ΘΑ ξαναφύτευαν, όταν καταγγείλαμε το ξεπάτωμα των υπαρχόντων στο Εσκί τζαμί), οι ημιβυθιζόμενοι κάδοι που “αγοράστηκαν” αλλά παραμένουν αόρατοι (και σιγά το έργο δηλαδή…), τα δημοτικά κοιμητήρια που ΘΑ τα φρόντιζαν προεκλογικά με 50 χιλιάρικα αλλά ακόμα τίποτε, η Νυμφαία που περιμένει επί δεκαετίες μια συντήρηση των χώρων αναψυχής, η δωρεά Παπανικολάου στα αζήτητα, η πισίνα αποκατάστασης στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής μονίμως στεγνή… Αμέτρητα.
Αμέτρητα αλλά ας μείνουν οι τόνοι χαμηλοί. Οι δημότες τούς ξαναψήφισαν σχεδόν πανηγυρικά, κάτι σημαίνει αυτό…

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.