Εκατοντάδες Κομοτηναίοι τραυματίες κάθε χρόνο δεν συγκινούν κανέναν!

Mε την καθιερωμένη πια αίτησή μας στο Νοσοκομείο πληροφορηθήκαμε ότι ο … «πόλεμος» ανθρώπων και αδέσποτων σκύλων στην Κομοτηνή συνεχίστηκε αμείωτος ΚΑΙ το 2018! Το σύνολο των περιστατικών που διακομίστηκαν παρέμεινε τεράστιο (323 κρούσματα έναντι 324 το 2017), ενώ αυτά μέσα στην πόλη αυξήθηκαν από 255 στα 281!!! Μιλάμε για εκατοντάδες δαγκωμένους που κατέληξαν στο Νοσοκομείο, χώρια πόσοι δεν πήγανε καν! Και την ίδια στιγμή είναι εντυπωσιακό το πώς οι υποψήφιοι δήμαρχοι ξεδιπλώνουν τα «σχέδιά τους για την πόλη», αγνοώντας το κυριότερο πρόβλημα της καθημερινότητας. Ένα πρόβλημα ασφάλειας, σωματικής ακεραιότητας, δημόσιας υγείας, ευταξίας κτλ, πρόβλημα που επισύρει κοινωνικούς αυτοματισμούς, διχάζει την τοπική κοινωνία και δυσφημεί την πόλη. Ήδη μέσα στον Ιανουάριο διαβάσαμε παντού για δυο νεκρά σκυλιά από φόλες –που φυσικά και καταδικάζουμε – αλλά είδαμε ελάχιστα για τον νέο που εργαζόμενος ως ντελιβεράς στις 16/1/19 κατέληξε στο Νοσοκομείο της πόλης με τρία δόντια σπασμένα και με πλευρά ραγισμένα. Ένα αδέσποτο που σουλατσάριζε επί της Ανδρονίκου έκοψε τον δρόμο του Θ.Θ., αυτός προσπαθώντας να το αποφύγει βρέθηκε με το πρόσωπο πάνω στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και καθώς το κράνος δεν κάλυπτε το σαγώνι έπαθε την ανωτέρω ζημιά. Και τώρα ποιος αποζημιώνει τον παθόντα; Τίνος ευθύνη είναι τα εκατοντάδες αδέσποτα σκυλιά που άλλοτε επιτίθενται σε περαστικούς και άλλοτε γίνονται αιτία δυστυχημάτων, ενίοτε με τραγικά αποτελέσματα για τους ανθρώπους που εμπλέκονται; Ο Δήμος ανέχεται αυτή την κατάσταση σε βάρος των δημοτών και μας παραμυθιάζει με δήθεν βελτιώσεις, κάποιοι ψευτοφιλόζωοι μάς επιβάλλουν την συνύπαρξη με αμέτρητα ελεύθερα αδέσποτα στην πόλη, οι πολίτες συχνά σιωπούν φοβούμενοι τις αντιδράσεις των προηγούμενων, ενώ το υπουργείο αρνείται να νομοθετήσει το απαραίτητο δυτικό μοντέλο διαχείρισης των ζώων. Εκτός του “Σπάρτακου” που πήρε την τελευταία τετραετία όλες τις σχετικές πρωτοβουλίες (και δέχθηκε τόσες συκοφαντίες…), κανένας δεν θέλει να εμπλακεί. Ας το έχουν υπόψη τους οι δημότες που βιώνουν την παράνοια αυτή, ότι ΜΟΝΟΝ εμείς μπορούμε να μαζέψουμε τα αδέσποτα, εξασφαλίζοντας συνθήκες ευζωίας και γι΄ αυτά και για τους ανθρώπους.

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

1 Σχόλιο

  1. Να μας πουν αυτοί που δεν θέλουν την θανάτωση των αδέσποτων: α) αν τρώνε κρέας β) αν το ζώο από το οποίο προέρχεται (αρνάκι, κατσικάκι, λαγός κ.λ.π) είναι σωστό , παρότι είναι αβλαβές , να θανατώνεται για την δική του απόλαυση γ) είναι σωστό να διατίθενται τεράστια ποσά για την συλλογή, στέγαση, σίτιση κ.λ.π των σκύλων , την στιγμή που υπάρχουν άνθρωποι που δεν βρίσκουν δουλειά και πεινάνε ή αυτοκτονούν , κοιμώνται στα ράντζα των νοσοκομείων κ.λ.π. δ) που οφείλεται ο ιδιότυπος αυτός ρατσισμός σε βάρος των άλλων ζώων και των ανθρώπων ε) δούλεψαν ποτέ τους για το μεροκάματο ή τα βρήκαν έτοιμα και θέλουν να διασκεδάσουν την άνοιά τους παριστάνοντας τους φιλόζωους στ) έχουν λίγο μυαλουδάκι ή υπάρχει το ακατοίκητο;

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.