Μία ακόμα θεσμική παρέμβαση του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ για τα αδέσποτα

Σήμερα στην Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης των δήμων της ΑΜ-Θ, ο επικεφαλής του “Σπάρτακου” Κώστας Καραΐσκος κατέθεσε πρόταση ψηφίσματος για το (τραγικά επίκαιρο) θέμα των αδέσποτων σκύλων. Η πρόταση όχι μόνο έγινε ομόφωνα δεκτή αλλά και πυροδότησε έναν εκτενή διάλογο παρότι ήταν το τελευταίο θέμα πριν τη λήξη των εργασιών. Συνεχίζουμε λοιπόν να προωθούμε σε όλα τα επίπεδα την απαίτηση κάθε λογικού πολίτη να απαλλαχτούμε από αυτήν τη μάστιγα της καθημερινότητάς μας. Το κείμενο:

Ως Περιφερειακή Ένωση Δήμων στην ΑΜ-Θ απευθύνουμε έκκληση στον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσιρώνη να λάβει υπόψη του την εμπειρία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο θέμα των αδέσποτων σκύλων, πριν νομοθετήσει για το ζήτημα.
Ο διάλογος που ήδη ξεκίνησε μας κάνει ιδιαίτερα ανήσυχους πως οι επικείμενες αλλαγές θα είναι στην αντίθετη από την αναμενόμενη κατεύθυνση. Η τακτική της τάχιστης απελευθέρωσης των ζώων στο «φυσικό τους περιβάλλον», μοναδική πανευρωπαϊκά, έχει γεμίσει τις πόλεις και την ύπαιθρο με αγέλες αδέσποτων, με ό,τι αυτό σημαίνει για την ασφάλεια, την καθαριότητα, την υγιεινή και την ευταξία στις κοινωνίες μας. Η νομοθεσία δένει τα χέρια των δημάρχων, τη στιγμή που τους καθιστά υπόλογους και τους αφήνει έκθετους σε χιλιάδες ευλόγως εξοργισμένους πολίτες που ενοχλούνται, τρομοκρατούνται ή και τραυματίζονται από αδέσποτους σκύλους. Ωστόσο αυτή η πανθομολογούμενη κατάσταση δεν δείχνει να συγκινεί τους αρμόδιους στην Αθήνα.
Καλούμε τον υπουργό να ακούσει τους ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που επί χρόνια προσπαθούν να διαχειριστούν το πρόβλημα και να απαλλάξει την καθημερινότητα του πολίτη από μία αχρείαστη τυραννία: ΚΑΝΕΝΑ ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ, ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ!

Κώστας Καραΐσκος,
Παράταξη Πολιτών ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για τον Δήμο Κομοτηνής

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.