Ελεημοσύνη της πολυχρονεμένης διακυβέρνησης μέσω δήμων

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής συζητήθηκε απόψε ένα θέμα με τον δυσνόητο τίτλο “κατάρτιση Τοπικού Σχεδίου Κοινωνικής Δράσης και Δικτύωσης των Φορέων του Δήμου Κομοτηνής”. Στην εισήγηση αναφερόταν και “συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής για την παρακολούθηση κατάρτισης του Σχεδίου”, “συγκρότηση ομάδας έργου για την κατάρτιση του Σχεδίου” κτλ. Κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

Επιμένοντας όπως πάντα στην ουσία των πραγμάτων, ο “Σπάρτακος” καταψήφισε τό θέμα για λόγους συμβολικούς μα και πραγματικούς. Ο επικεφαλής της παράταξης Κώστας Καραΐσκος στην τοποθέτησή του τόνισε πως αυτό που αποκαλείται “κοινωνική πολιτική” και διεκπεραιώνεται από το κράτος δια των δήμων είναι μια μίζερη ελεημοσύνη προς την καταρρέουσα κοινωνία. Τώρα είμαστε στη φάση που με τέτοια “Σχέδια” επιχειρείται η γραφειοκρατικοποίηση αυτής της τακτικής, που μπορεί να επουλώνει κάποιες πληγές αλλά τελικά ιδρυματοποιεί ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας. “Όποιος έρχεται σε επαφή με τους ανθρώπους που βρίσκονται σε αληθινή ένδεια ξέρει ότι αυτό που όντως χρειάζονται δεν είναι ένα πιάτο φαγητό ή ένα μεταχειρισμένο ρούχο αλλά μια δουλειά”.

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.