Η αερολογία στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής

Την Μεγάλη Τετάρτη, 27/4/2016, ετέθη προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής, από την παράταξη του ΚΚΕ, το θέμα του ασφαλιστικού νομοσχεδίου της Κυβέρνησης. Αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης ήταν να βγει ένα ψήφισμα, στη βάση ενός κειμένου που αναγνώστηκε, και το οποίο θα καταδικάζει την κυβερνητική πρόθεση για περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης των συνταξιούχων κτλ. Μετά την ευνόητη αντίδραση της παράταξης που πρόσκειται στον Σύριζα, όλοι οι άλλοι, πλην ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ, συμφώνησαν να συζητήσουν την επομένη για την διαμόρφωση του τελικού κειμένου με κοινά αποδεκτές διατυπώσεις.

Είναι λοιπόν ξεκάθαρο το πώς αντιλαμβάνονται όλοι αυτοί την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου: ως ένα βήμα για κομματική φιγούρα και εκτόνωση, για ανέξοδες παρόλες που κανέναν δεν αφορούν και τίποτε δεν επηρρεάζουν, μια θλιβερή μικρογραφία / καρικατούρα της Βουλής. Υπάρχει δημότης με σώας τας φρένας που να πιστεύει ότι ένα ψήφισμα – ή και εκατό ακόμα – δημοτικού συμβουλίου μπορεί να αλλάξει το τοπίο σε ζητήματα σαν το ασφαλιστικό; Βρισκόμαστε ακόμα στην εποχή των ψηφισμάτων και των φραστικών καταδικών, τότε που το σωματείο εμποροϋπαλλήλων κάποιας …Άνω Παναγιάς κατακεραύνωνε την εγκατάσταση των αμερικανικών πυραύλων κάπου στην Ευρώπη; Και καλά για όσους μόνο αυτό το είδος της πολιτικής δραστηριοποίησης μάθανε στη ζωή τους, ο δήμαρχος όμως που δέχθηκε την προ ημερησίας συζήτηση πάνω στο θέμα τι ήθελε να δείξει; Ότι γνωρίζει κι αυτός εξίσου καλά τα παιχνιδάκια του πολιτικαντισμού;

Ως ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ το ξεκαθαρίσαμε και το ξαναλέμε: δεν θα ασχοληθούμε ποτέ με κανένα ψήφισμα που δεν έχει κάποιο “δια ταύτα” που να αφορά τον Δήμο. Όποτε φέραμε εμείς κάποιαν ανάλογη πρόταση για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο – είτε επρόκειτο για αδελφοποίηση με πόλη της Ιταλίας, είτε για καταδίκη της τρέχουσας εθνοκάθαρσης των Κούρδων από το καθεστώς Ερντογάν – την είχαμε συνδέσει με την λειτουργία και τις προοπτικές του Δήμου μας. Κι όμως, τότε καμμία προθυμία υλοποίησης δεν είδαμε στις άλλες παρατάξεις, μάλιστα στο θέμα των τουρκικών εγκλημάτων ούτε καν για …συζήτηση. Αφήνουμε λοιπόν τα ανούσια, μεγάλα λόγια στους επαγγελματίες του είδους και εμείς συνεχίζουμε τη δουλειά για την οποία μας έστειλαν οι συνδημότες μας στο δημοτικό συμβούλιο.

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.