Ενώπιον της ΤΤΙΡ

Ακολουθεί το κείμενο που εστάλη εχθές 5-5-16 ως ηλεκτρονική επιστολή στους 21 ευρωβουλευτές της χώρας μας, καθώς επίκεινται εξελίξεις στο θέμα της εν λόγω συμφωνίας ΗΠΑ – ΕΕ

Μετά τη διαρροή μεγάλου μέρους του κειμένου της Διατλαντικής Εταιρικής Σχέσης Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP), οι ανησυχίες της ελληνικής, όπως και της ευρωπαϊκής, κοινωνίας για όσα εν κρυπτώ ετοιμάζονται για το μέλλον της έχουν αποδειχθεί απολύτως βάσιμες. Παρότι κάπου 4.000.000 Ευρωπαίοι έχουν υπογράψει εναντίον της συμφωνίας, ο φόβος ότι όλα θα κριθούν όχι μόνο χωρίς να ερωτηθούν οι λαοί αλλά και ενάντια στα συμφέροντα και τις επιθυμίες τους, είναι διάχυτος και δικαιολογημένος.
Για αυτό σας καλούμε, ως εκλεγμένους εκπροσώπους μας να τοποθετηθείτε δημόσια και ξεκάθαρα υπέρ των θεμελιωδών δικαιωμάτων, της δημόσιας υγείας, του φυσικού περιβάλλοντος, της στοιχειώδους δημοκρατίας – άρα αντίθετα σε κάθε συμφωνία της μορφής της ΤΤΙΡ ή της CETA. Σας καλούμε να αναλάβετε τις ευθύνες σας έναντι της πατρίδας μας και του λαού μας και να μην ακολουθήσετε τυφλά τις άνωθεν «οδηγίες» από τους ισχυρούς παράγοντες ένθεν κακείθεν του Ατλαντικού, υποβιβάζοντας τη χώρα μας σε φτωχό υποκείμενο της δράσης των πολυεθνικών ιδιωτικών συμφερόντων.
Γράφοντας μάλιστα από μια κατ’ εξοχήν αγροτική περιοχή της πατρίδας μας, δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας για την ατζέντα των συζητήσεων με τις καλλιέργειες γενετικά τροποποιημένων φυτών, με την κατάργηση των γεωγραφικών ενδείξεων κτλ.
Στη γραμμή λοιπόν της GREENPEACE σας καλούμε:
• Για την TTIP να απαιτήσετε τον τερματισμό των διαπραγματεύσεων, την απόλυτη διαφάνεια και δημοσιοποίηση όλων των σχετικών εγγράφων, καθώς και την έναρξη ενός δημόσιου και ανοιχτού διαλόγου για τη βελτίωση του εμπορίου.
• Για τη CETA να απαιτήσετε τον χαρακτηρισμό της ως μικτή συμφωνία ώστε να συμμετέχουν στην ψήφισή της και τα εθνικά κοινοβούλια και όχι μόνο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
• Ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων την Παρασκευή 13/5 να πιέσετε τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Σταθάκη να πάρει ξεκάθαρη θέση ενάντια στην TTIP και CETA.

Με τιμή,
ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, Παράταξη Πολιτών για τον Δήμο Κομοτηνής

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.