Αίτημα λειτουργικής αναβάθμισης

Άλλη μία συνεδρίαση εχθές του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής (27-1-15) που πέρασε χωρίς καμμία πολιτική ουσία. Ακόμα και σε διαχειριστικό επίπεδο είναι αμφίβολο αν οι εργατοώρες που διατέθηκαν είχαν κάποιο αντίκρυσμα. Για τις κομματικές παρατάξεις που δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον περί του αποτελέσματος, κατανοούμε την αδιαφορία τους. Το ίδιο και για την διοίκηση του Δήμου, που η καλύτερή της είναι (λογικά) η απουσία κάθε σοβαρής κριτικής. Όμως για μια Παράταξη Πολιτών όπως ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, που μπήκε στο Δημοτικό Συμβούλιο για συγκεκριμένη πολιτική παρέμβαση υπέρ της πόλης και του κάθε Κομοτηναίου, η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη.
Για εμάς λοιπόν δεν νοείται να περνάνε ζητήματα σοβαρά, των τεχνικών υπηρεσιών, με απλή ανάγνωση των τίτλων τους (!), επειδή τίθενται τελευταία στην ημερήσια διάταξη και το σώμα “έχει κουραστεί” και φυλλορροήσει. Είναι προφανές ότι πρέπει να προσεχθεί η σειρά με την οποία τοποθετούνται τα ζητήματα, ανάλογα με την σοβαρότητά τους.
Δεν μπορεί, πιστεύουμε, να ζητείται η έκφραση γνώμης των δημοτικών συμβούλων πάνω σε προμήθειες (υλικών ή υπηρεσιών) για τη σκοπιμότητα των οποίων είναι αδύνατον να έχουν ιδία άποψη. Η νομιμότητα από μόνη της δεν λέει τίποτε σε πολλές περιπτώσεις.
Επίσης δεν μπορεί να διατυπώνεται απλώς – και να μην δικαιολογείται στοιχειωδώς – η θέση της υπηρεσίας για όποιο ζήτημα τίθεται προς ψήφιση. Είναι κάτι που και ο ίδιος ο Γ. Πετρίδης επεσήμανε και ζήτησε εχθές, με αφορμή τις συζητούμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Ένα άλλο σημαντικό θέμα είναι αυτό των ανύπαρκτων ποιοτικών ελέγχων στα δημοτικά έργα, θέμα που είχαμε επισημάνει και παλιότερα. Σήμερα ξαναβάλαμε γραπτώς στον δήμαρχο σχετικό ερώτημα, μαζί με ένα συναφές για την παρακολούθηση και τις επιτροπές παραλαβής των έργων – θα επανέλθουμε μετά την απάντησή του.
Και τέλος, είναι σημαντικό τα δημοτικά συμβούλια να αναμεταδίδονται ζωντανά στην τοπική τηλεόραση ή στο Διαδίκτυο. Είναι κάτι που γίνεται αλλού (π.χ. στη Θεσσαλονίκη από την δημοτική τηλεόραση της πόλης) και έχει μεγάλη σημασία για τους μετέχοντες στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και για κάθε πολίτη.

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.