Αναβάθμιση του ανύπαρκτου

Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής (29/9/2014) το 23ο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης αφορούσε την «Έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης σχετικά με την εφαρμογή της πολιτικής του Υπουργείου Μακεδονίας & Θράκης για την αναβάθμιση και ανάδειξη των υποδομών των χερσαίων μεθοριακών σταθμών εισόδου στην χώρα».
Το παράλογο του πράγματος, να αναβαθμιστεί δηλαδή ένας σταθμός που …δεν υφίσταται (καθώς οι Έλληνες αστυνομικοί στη Νυμφαία φιλοξενούνται στις πρόχειρες εγκαταστάσεις επί βουλγαρικού εδάφους), αναδείχθηκε ήδη εξαρχής. Ο δήμαρχος όμως, περιορίζοντας τον ορίζοντα της παρέμβασης, αναφέρθηκε μόνο στην πρώτη φάση της χρηματοδότησης (από το 1/3 του συνολικού ποσού λάβαμε 60.000 ευρώ) και σε παρεμβάσεις εντελώς δευτερεύουσες (τουαλέτες, χώρο στάθμευσης, κιόσκι…). Η παρέμβαση της Φ. Καζάκου ήταν για να προσθέσει ένα …τουριστικό περίπτερο, ενώ η Ε. Λαφτσή θυμήθηκε τα γενικά ζητήματα του κάθετου άξονα και ρώτησε για την μελλοντική αποπεράτωσή του.
Το εξωφρενικό γεγονός δηλαδή της ανυπαρξίας ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ μεθοριακού σταθμού και τελωνείου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον τόπο μας, έγινε από όλους δεκτό ως τετελεσμένο! Μόνον ο «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» έθεσε το θέμα στην πιο καίρια διάστασή του: ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Καραΐσκος δήλωσε πως έχουμε ενδεχομένως μια ευκαιρία να προχωρήσουμε στη μελέτη ενός μεθοριακού σταθμού στο έδαφός μας και να ξεφύγουμε από την μιζέρια των βουλγαρικών κοντέινερ αλλά και την σύνολη τριτοκοσμική λειτουργία και εικόνα. Θυμίζοντας τα προς επίλυση προβλήματα και την δεύτερη φάση της χρηματοδότησης (με διπλάσιο κονδύλι) κάλεσε τον δήμαρχο να σκεφτεί στην κατεύθυνση αυτή. Ο Γ. Πετρίδης έδειξε επιφυλακτικός για την υλοποίηση της δεύτερης φάσης αλλά συμφώνησε κάθε υλοποιήσιμη πρόταση του «Σπάρτακου» ή οποιουδήποτε άλλου να τεθεί υπόψιν των υπηρεσιακών παραγόντων. Θα αναμένουμε λοιπόν αποτελέσματα.

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.