ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ «ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ» ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ

      Με αφορμή την επίσημη ανακήρυξη του συνδυασμού μας, ως υποψηφίου για το Δήμο Κομοτηνής στις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές της 18ης Μαΐου 2014, θα θέλαμε να σας απευθύνουμε την παρακάτω πρόσκληση, που βεβαίως περιέχει κάποιες πολύ συγκεκριμένες δεσμεύσεις προς την τοπική κοινωνία:

     Δημότη και Δημότισσα του Δήμου Κομοτηνής

ΛΟΓΟΤΥΠΟ     Ο «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ», ως παράταξη πολιτών για τον Δήμο Κομοτηνής, ήδη μέσα από τη σύντομη, αλλά ουσιαστική δράση του στο Δημοτικό Συμβούλιο, απέδειξε ότι κινείται χωρίς συμφέροντα και προκαταλήψεις, ακολουθώντας πιστά τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, προωθώντας τα δίκαια και λογικά αιτήματα όλων των δημοτών και υπερασπιζόμενος τα δικαιώματά τους, χωρίς διακρίσεις.   

     Δεν ταυτιζόμαστε με μια ευκαιριακή, δημοτική αρχή, που αδιαφορεί για τα προβλήματα των δημοτών της. Επιζητούμε μια ισχυρή, ανεξάρτητη και δραστήρια τοπική αυτοδιοίκηση, που με την ενεργή συμμετοχή όλων των δημοτών θα αγωνίζεται καθημερινά για την υλοποίηση τεκμηριωμένων και ολοκληρωμένων προτάσεων για το παρόν και το μέλλον, οι οποίες θα έχουν ως επίκεντρο και τελικό αποδέκτη τον απλό δημότη, πέρα και έξω από τα κάθε λογής μικρά και μεγάλα συμφέροντα.

     Δεν αρκούμαστε στην «ξεπερασμένη» και αναχρονιστική τακτική της απλής, λογιστικής διαχείρισης των προβλημάτων του Δήμου, προβάλλοντας ως δικαιολογία τις δύσκολες, οικονομικές συγκυρίες.

     Δεν αποδεχόμαστε τον ρόλο του εισπρακτικού μηχανισμού, που εντέχνως η παρούσα κυβέρνηση προσπαθεί να προσδώσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά αντιθέτως στηρίζουμε μια Τοπική Αυτοδιοίκηση, που δρα ανταποδοτικά και δίνει σημαντικά οφέλη στο δημότη, σεβόμενοι μέχρι και το τελευταίο ευρώ που εισπράττει από αυτόν.

     Δεσμευόμαστε για τον έγκαιρο και ορθολογικό σχεδιασμό του εκάστοτε τεχνικού προγράμματος μελετών και έργων, με την ενεργή συμμετοχή όλων, σε συνδυασμό πάντα με τη διαφανή και ισόρροπη διαχείριση των οικονομικών πόρων του Δήμου. Καταδικάζουμε την μέχρι σήμερα αποσπασματική, πρόχειρη και untitled ζζζαναποτελεσματική υλοποίηση έργων, που χαρακτηρίσθηκε από την έλλειψη διαβούλευσης, ορθολογικού untitled ζζζΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Μ.ΤΕΤΑΡΤΗΣ 2προγραμματισμού και ιεράρχησης, την αστοχία στην επίτευξη συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων και παραγόμενων αποτελεσμάτων και την σπατάλη πόρων, για την κατασκευή έργων «βιτρίνας», τη στιγμή που πολλές γειτονιές του Δήμου, στερούνται των βασικών έργων υποδομής.

     Δρούμε συλλογικά, για ένα Δήμο κοινωνικής αλληλεγγύης, ευαισθησίας και μέριμνας για όλους τους δημότες και είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε σθεναρά τους πόρους που θα μας δώσουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουμε εύρυθμα τις ήδη υπάρχουσες κοινωνικές δομές, αλλά και να δημιουργήσουμε νέες, αποφεύγοντας τις συνήθεις τα τελευταία χρόνια λογικές υποβάθμισης των κοινωνικών λειτουργιών ή εκχώρησης αυτών.

     Δεν επιλέγουμε την περιστασιακή και επιπόλαια αντιμετώπιση των προβλημάτων, που αφορούν τον πολιτισμό, την παιδεία και τον αθλητισμό. Συνδιαμορφώνουμε, μαζί με εσάς, μέσα από συλλογικές και συμμετοχικές διαδικασίες, καλύτερους όρους για την παιδεία, για την παραγωγή πολιτισμού, για την ανάδειξη της πολιτιστικής, ιστορικής και τουριστικής ταυτότητας του Δήμου μας και για την οργάνωση και ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού, θέτοντας στο περιθώριο, τις μέχρι σήμερα γνωστές τακτικές, με τα επαναλαμβανόμενα «πανηγυράκια», που ως απώτερο στόχο είχαν αποκλειστικά την εξόφληση προεκλογικών «γραμματίων» και την πελατειακή διαχείριση των ψηφοφόρων.

     Ενεργοποιούμε τις τοπικές και δημοτικές κοινότητες, κρατώντας ανοιχτούς τους διαύλους μιας αμφίδρομης επικοινωνίας, ακυρώνοντας τη μέχρι σήμερα επικρατούσα τάση απομόνωσής τους, από τις διαδικασίες διαμόρφωσης και λήψης αποφάσεων, που ουσιαστικά, ακυρώνει τον λόγο ύπαρξης αυτών και οδηγεί, στην καλύτερη περίπτωση, στην αποσπασματική αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.

     Διαμορφώνουμε μια πολιτική ανάπτυξης και ευημερίας, θέτοντας ως αδιαπραγμάτευτο όρο την προστασία OLYMPUS DIGITAL CAMERAτου περιβάλλοντος, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας δράσεις συλλογής και ανακύκλωσης απορριμμάτων, περιορισμού της ενεργειακής σπατάλης, αξιοποίησης νέων πηγών ενέργειας (φωτοβολταϊκά, αιολικά, λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης, κ.λπ.), αύξησης των πράσινων χώρων, αυστηρής τήρησης των περιβαλλοντικών όρων και ενεργοποίησης δράσεων διαρκούς ενημέρωσης και συμμετοχής των δημοτών.

     Δεν διεκδικούμε τον τίτλο του αλάθητου και του παντογνώστη και δεν στηρίζουμε τη δράση μας στην εύκολη κριτική για όλους και για όλα. Δηλώνουμε έτοιμοι να στηρίξουμε τεκμηριωμένες προτάσεις, οι οποίες θα προκύψουν ως «προϊόντα» μιας υπεύθυνης, άμεσης και αμφίδρομης διαβούλευσης, στοχεύοντας στο μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα, προς όφελος του Δήμου και όλων μας.

     Σας προσκαλούμε λοιπόν, στις επικείμενες, δημοτικές εκλογές, να συμπαραταχτείτε μαζί μας και μέσα από μια ανοιχτή, δημοκρατική, διαφανή και διαρκή διαδικασία συμμετοχής και συνέργειας, να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε, όλοι μαζί, ένα εμπεριστατωμένο πρόγραμμα δράσεων και παρεμβάσεων που θα βελτιώσει ουσιαστικά τη ζωή όλων μας και θα αναβαθμίσει την εικόνα του Δήμου μας. 

                                                             Δημοτική Παράταξη «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»

                                                          Κομοτηνή, 5/5/2014

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.