Ζεόλιθος και…«Σπάρτακος»

ΖΕΟΛΙΘΟΣ 1    Mία εκδήλωση για ένα θέμα μείζονος σημασίας για τη Θράκη…

  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 10 Μαρτίου στο Θρακικό Ωδείο Κομοτηνής η εκδήλωση του «Σπάρτακου» με θέμα «Ζεόλιθος και Αγροτική Καινοτομία» και βασικό ομιλητή τον Δρα Νίκο Λυγερό.

  Σε μία κατάμεστη αίθουσα, τον λόγο πήρε αρχικά ο υπεύθυνος των συνεργατικών δομών του «Σπάρτακου» γεωπόνος Δημήτρης Αμανατίδης και αφού μίλησε για την «Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» και τις δράσεις της, οι οποίες συνεχώς διευρύνονται, έκανε και μια προλογική αναφορά στον ζεόλιθο  ως «ένα προϊόν που είναι απολύτως φυσικό, εγχώριο (όταν καταφέρουμε να εξορύξουμε τον δικό μας) και έχει καινοτόμες εφαρμογές σε όλη την βιομηχανία και στον πρωτογενή τομέα που ενδιαφέρει εμάς. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως έχει άπειρες χρήσεις και το μόνο που απαιτεί από την πλευρά μας είναι η σκέψη για κάποια καινούργια χρήση ΖΕΟΛΙΘΟΣ 2του. Έτσι σήμερα καλέσαμε τον Νίκο Λυγερό,  για να μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε το θαυμαστό αυτό δώρο της φύσης και τις καινοτόμες εφαρμογές του».

  Ακολούθησε η ομιλία του Νίκου Λυγερού, που βασίστηκε και στη χρήση άφθονου οπτικού υλικού και πληθώρας στοιχείων, αποδεικτικών της τεράστιας σημασίας του ζεόλιθου. Ενδεικτικό ήταν το γεγονός ότι παρά τη μεγάλη διάρκεια της παρουσίασης (περίπου 2 ώρες), η αίθουσα παρέμεινε ασφυκτικά γεμάτη ως το τέλος, ενώ ακολούθησε και ζωντανός διάλογος με δεκάδες ερωτήσεις (πολλές εκ των οποίων ήταν και εξειδικευμένες, καθώς μεταξύ των παρισταμένων υπήρξαν και αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι, κλπ).

   Να σημειωθεί τέλος πως όλη η εκδήλωση βιντεοσκοπήθηκε και σύντομα θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο. Εννοείται φυσικά και στην παρούσα ιστοσελίδα…

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.