ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΜΕΤΑΞΥ Ν.ΔΑΠΕΡΓΟΛΑ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

    Όπως ήταν αναμενόμενο η οξύτατη κριτική που άσκησαν τα μέλη του «Σπάρτακου» στη δημοτική αρχή (για ουσιαστικά ανύπαρκτο έργο, για έλλειψη κάθε οράματος, για δημοτικούς συμβούλους-γλάστρες κλπ.) στην συνέντευξη τύπου της  27ης Μαρτίου 2013, έφερε την αντίδραση του δημάρχου Κομοτηνής Γιώργου Πετρίδη. Στην ανακοίνωσή του όμως ο επικεφαλής του «Σπάρτακου» Νεκτάριος Δαπέργολας ανταπάντησε με τρόπο ακόμη πιο οξύ. Αναλυτικότερα:

Η ανακοίνωση του δημάρχου Κομοτηνής

    Αναγνωρίζουμε το ενδιαφέρον του κ. Δαπέργολα για θέματα που αφορούν το Δήμο μας, έστω κι αν αυτό είναι επιλεκτικό. Είναι κατανοητή και απολύτως αποδεκτή η προσπάθεια του να δικαιολογήσει τη συμμετοχή του στο Δημοτικό Συμβούλιο και να υποστηρίξει την αντιπολιτευτική του παρουσία. Αυτό, όμως, που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό είναι, η άλλοτε σκόπιμη και άλλοτε από άγνοια, παραποίηση της αλήθειας.

    Δεν δικαιούται ο κ. Δαπέργολας να μη γνωρίζει ότι σήμερα σε πολλά χωριά και γειτονιές της πόλης γίνονται έργα ουσίας εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση του Δήμου και των δημοτών. Ας πάει μια βόλτα στο Θρυλόριο, στο Φύλακα, στο Ανθοχώρι, στη Γρατινή, στο Στυλάριο, στους Σιδηράδες, στον Κάλχα, στο Κόσμιο και αύριο σε άλλα τόσα χωριά. Ας πάει στην Εκτενεπόλ, σε λίγες μέρες στη Ρέμβη, το καλοκαίρι στα ‘Νεόκτιστα’, στη Νέα Μοσυνούπολη, να δει ότι εκτός από το κέντρο της πόλης υπάρχουν και άλλοι δημότες, με πραγματικά προβλήματα, που τώρα λύνονται.

    Δεν δικαιούται ο κ. Δαπέργολας να μη γνωρίζει ότι αυτή η ‘ανεπαρκής’ διοίκηση έλυσε από τον πρώτο μόλις χρόνο της σοβαρά ζητήματα δεκαετιών, όπως το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, η Τσανάκλειος (που είναι ήδη υπό ένταξη), η απαλλοτρίωση του Αλάν Κογιού.

    Δεν δικαιούται να δείχνει το δέντρο (παράδειγμα Καλαμάτας) και να αγνοεί ότι σήμερα ο Δήμος Κομοτηνής πρωτοπορεί στη διαχείριση απορριμμάτων, καθώς είναι ο μοναδικός που διαθέτει ταυτόχρονα αδειοδοτημένο ΧΥΤΑ (με έργο επέκτασης 5 εκατομμυρίων ευρώ), σύστημα συλλογής ανακυκλώσιμων και έτοιμο προς λειτουργία Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων και Σταθμό Μεταφόρτωσης. Κι όλα αυτά στο χαμηλότερο κόστος για τους χειμαζόμενους δημότες μας.

    Δεν δικαιούται να αγνοεί ότι 350 οικογένειες στέλνουν φέτος δωρεάν τα παιδάκια τους στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου, οι περισσότεροι με ευρωπαϊκό χρήμα, χωρίς να επιβαρύνονται ο Δήμος και οι δημότες. Πενταπλάσιος αριθμός από πριν, για να καταλαβαινόμαστε.

    Αλλά ακόμη κι αν επιλέγει να μη γνωρίζει τίποτα ο κ. Δαπέργολας κι επιμένει να «βλέπει» μόνον τον «αγαπημένο» του ποδηλατόδρομο, ένα δεν δικαιούται σίγουρα: Να προσβάλλει ψευδόμενος κι αυτό γιατί το τεράστιο έργο που γίνεται, όσο κι αν αυτός δεν θέλει να το αντιλαμβάνεται, προφανώς δεν μπορεί να είναι και δεν είναι, έργο ενός ανδρός. Τα τελευταία δύο χρόνια στο Δήμο μας, Δήμαρχος, αιρετοί, σύμβουλοι, υπηρεσιακά στελέχη ακόμα και συνάδελφοι της αντιπολίτευσης είμαστε μια ομάδα.

    Τι να γίνει όμως: Για μας, το μέτρο της ικανότητας και της προσφοράς δεν είναι να κάνουμε τους έξυπνους στις συνεδριάσεις και στο τέλος να απέχουμε από κάθε σημαντική ψηφοφορία, όπως ο κ. Δαπέργολας.

   Για μας, στην «Κοινωνία Πολιτών», μοναδικό μέτρο είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς μας. Κι αυτό, είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, θα είναι  και το μέτρο που θα μας κρίνουν οι συμπολίτες μας στην πόλη, στις γειτονιές και στα πενήντα χωριά μας, όταν έρθει η ώρα.

                                                                      Ο δήμαρχος Κομοτηνής

                                                                          Γιώργος Πετρίδης

 

Η σκληρή ανταπάντηση του Ν.Δαπέργολα

    Κατανοούμε απολύτως τη σύγχυση και τον εκνευρισμό του κ. Πετρίδη, όταν δημοσίως ακούγονται οδυνηρές αλήθειες που τις μουρμουρίζει όλη η πόλη και απέναντι στις οποίες αδυνατεί να αντιτάξει κάποια σοβαρή απάντηση.

     Και για τις μεν βαρύγδουπες δηλώσεις περί του πώς π.χ. η διοίκησή του «έλυσε από τον πρώτο μόλις χρόνο της σοβαρά ζητήματα δεκαετιών, όπως το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, η Τσανάκλειος…και η απαλλοτρίωση του Αλάν Κογιού» (πράγμα που σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι και…νέο Σχέδιο έχουμε πλέον και αναστηλώθηκε η Τσανάκλειος, ενώ έφυγαν πια και οι παρεπιδημούντες την Αδριανουπόλεως!), αξίζει να επισημανθεί το άκρως επηρμένον και ψευδές του ισχυρισμού – αντί του ορθού ότι έγινε απλώς ένα (θεωρητικό) βήμα στα εν λόγω ζητήματα, ενώ ο πραγματικός στόχος συνεχίζει ασφαλώς να αφορά στο απώτερο μέλλον (και πιθανότατα στις… ελληνικές καλένδες).

     Όσο δε για τις υπομνήσεις των…μεγάλων έργων που γίνονται σε οικισμούς και σε γειτονιές της πόλης (ελπίζουμε να μη συγκαταλέγει βέβαια σε αυτά και τις ατελείωτες λακκούβες ή τους τόνους λάσπης που αφήνουν απ’ όπου περνούν κάποια συνεργεία του), δηλώνουμε ότι ουδέποτε αμφισβητήσαμε την πραγματοποίηση μικροεργασιών εδώ κι εκεί από τον ίδιο και την παράταξή του στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν την ανεπαρκή παρουσία τους στη δημοτική αρχή…

     Πέραν όμως αυτών, το βασικό πρόβλημα συνεχίζει να αφορά στην…απεγνωσμένη αναζήτηση του ευρύτερου οράματος που διακατέχει τον κ. δήμαρχο – πλην εννοείται της βαθύτατα δυσερμήνευτης εμμονής του για μετατροπή της πόλης σε…παράδεισο των λίγων ποδηλατών (και σε…κόλαση όλων των χιλιάδων υπολοίπων πολιτών της)! Ο «αγαπημένος» μας ποδηλατόδρομος όμως (αν και βέβαια σε άλλες…καρδιές εντοπίζεται η σχετική – και τόσο παθιασμένη – αγάπη!), ένα θέμα που έχει εκνευρίσει και αναστατώσει ολόκληρη την πόλη, έγινε η αφορμή για να πέσουν για τον κ. Πετρίδη όλα πλέον τα προσωπεία. Δυστυχώς γι’ αυτόν οι πολίτες έχουν νου και αντιλαμβάνονται ποιος προσπαθεί να τους πει την αλήθεια και ποιος κρύβεται πίσω από προπετάσματα παρελκυστικών τεχνασμάτων και προσχηματικών διαλόγων. Οι ίδιοι πολίτες είναι πού θα κρίνουν πράγματι (σε αυτό θα συμφωνήσουμε απολύτως) και «το αποτέλεσμα της δουλειάς» της δημοτικής ομάδας του (όταν, εννοείται, θα αναπτυχθούν μέσα τους και οι…υπερφυσικές εκείνες οπτικές δυνάμεις που θα τους επιτρέψουν – πριν το κρίνουν – πρώτα να το…αντιληφθούν)!

     Έως τότε πάντως, εμείς καλούμε τον κ. Πετρίδη να ξαναβρεί τη χαμένη ψυχραιμία του (για την οποία με λύπη διαπιστώνουμε ότι τον εγκαταλείπει πλέον ολοένα και συχνότερα, όποτε του ασκείται σοβαρή κριτική). Ελπίζουμε ειλικρινά αυτό να μην τον εμποδίζει να καταλάβει και ότι το να τολμά ο ίδιος – αντί να βλέπει τη δική του παράταξη – να μιλά για…δική μου «προσπάθεια να δικαιολογήσω τη συμμετοχή μου» στο δημοτικό συμβούλιο, ξεπερνά πλέον τα όρια ακόμη και της πιο ακραίας…αίσθησης του χιούμορ! Και επειδή προλαβαίνει ακόμη, πλην της ψυχραιμίας του, να ξαναβρεί και το…χαμένο του όραμα, εμείς του ευχόμαστε ειλικρινά να το καταφέρει. Θα είναι άλλωστε για το συμφέρον της ίδιας της πόλης!

     Την επόμενη ωστόσο φορά που ανακοινώσεις του «Σπάρτακου» θα ενοχλήσουν τον κ. Πετρίδη, θα τον παρακαλέσω θερμά να μην μου απευθύνει προσωπικά τον λόγο. Όσα ειπώθηκαν ως κριτική στο έργο του, δεν αποτελούν προσωπικές μου (μόνον) απόψεις, αλλά διαμορφώθηκαν συλλογικά, συνεπώς αντανακλούν τις απόψεις και των υπολοίπων μελών της κίνησης. Μιας κίνησης, που του υπενθυμίζω φιλικά ότι δεν αποτελεί κομματική μάντρα, σαν κι αυτές που ξέρει, αλλά αυτεξούσια και αδέσποτη ομάδα (που συνεπώς κάτι παραπάνω κατέχει από…αυθεντική συμμετοχικότητα)! Όσον αφορά δε τέλος το ποιος κάνει τον «έξυπνο» στο δημοτικό συμβούλιο κι απέχει από τις…κρίσιμες (δήθεν) ψηφοφορίες, θα το ξαναπώ για πολλοστή φορά (μια και κάποιοι μαθημένοι σε άλλες… πρακτικές δεν εννοούν προφανώς να το εμπεδώσουν) ότι απέχω μόνο από τις συνυπογραφές των εικονικών προϋπολογισμών και λοιπών έωλων αριθμο-μυθομανών αλχημειών του κ. Πετρίδη – και φυσικά θα συνεχίσω να το πράττω, όσο κι εκείνος θα συνεχίζει την πασιφανή πλέον πολιτική συγκάλυψης απέναντι στους αιτίους της τραγικής κατάστασης του Δήμου Κομοτηνής (οι οποίοι εξάλλου στη συντριπτική τους πλειονότητα προέρχονται από τον διεφθαρμένο κομματικό χώρο που δυστυχώς και ο ίδιος επιμένει ακόμη να εκπροσωπεί). Λίγη συστολή λοιπόν δεν θα έβλαπτε τον κ. Πετρίδη, για όσο ακόμη τουλάχιστον θα συγχρωτίζεται με τον κομματικό εσμό που κατέστρεψε – υπό την επήρεια του πάλαι ποτέ σοσιαληστρικού του ξεσαλώματος και εσχάτως των μνημονιακών του δοσιλογικών ονειρώξεων – τη χώρα! Λίγη συστολή και λίγη αιδώς! Επιτέλους, στα σπίτια των κρεμασμένων ΔΕΝ μιλάνε για σχοινιά!

                                                                 Νεκτάριος Δαπέργολας

                                                                     Δημοτικός Σύμβουλος

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.