Ο «Σπάρτακος» διερευνά το αμαρτωλό ζήτημα της ΔΕΥΑΚ

Το μείζον πρόβλημα που ονομάζεται ΔΕΥΑΚ (μια βαθύτατα αμαρτωλή ιστορία, η οποία σήμερα επιβαρύνει την πόλη της Κομοτηνής με ένα τεράστιο χρέος περί τα 20.000.000 ευρώ) απασχόλησε βεβαίως εξαρχής την παράταξη του «Σπάρτακου», όπως φάνηκε και από τις συνεχείς πιέσεις του επικεφαλής της και δημοτικού συμβούλου Νεκτάριου Δαπέργολα προς τον δήμαρχο Γιώργο Πετρίδη, ώστε να δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία και βεβαίως να ορίσει μια έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αποκλειστικά για το ζήτημα αυτό. Η απάντηση του δημάρχου, χωρίς να είναι αναφανδόν αρνητική, συνέδεε βασικά το πρόβλημα με την πολύκροτη δίκη της ΔΕΥΑΚ που εκκρεμεί και ήταν του ύφους ότι «το θέμα έχει παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη, η οποία και θα αποφανθεί, οπότε εμείς τι να πούμε». Στις παρατηρήσεις μας ότι πέραν της καθαρά ποινικής πλευράς του θέματος, υπάρχουν και άλλες (π.χ. το ύψος του χρέους, οι παχυλές αμοιβές μερίδας του προσωπικού της ΔΕΥΑΚ, η αναπτυξιακή προοπτική της επιχείρησης κλπ), η απάντηση του δημάρχου ήταν επίσης καταφατική, πάντα όμως η διερεύνηση του θέματος παραπεμπόταν στις…καλένδες.

Επειδή όμως πλέον κοντεύει ένας ολόκληρος χρόνος από τις δημοτικές εκλογές, επειδή η υπομονή μας αρχίζει πλέον να στερεύει (και μαζί κάθε διάθεση ανοχής προς τον νέο δήμαρχο και το δύσκολο έργο που ομολογουμένως ανέλαβε – με τεράστιες ωστόσο, για να μην ξεχνιόμαστε, τις περί αυτού ευθύνες να βαραίνουν την δική του ουσιαστικά παράταξη και το σκοτεινό παρελθόν της), επειδή το ξεκαθάρισμα ακόμη και του ποινικού μέρους της υπόθεσης (με τη νέα προ ημερών αναβολή της δίκης για τον προσεχή Μάρτιο) έχει καταντήσει πια παρωδία, αποφασίσαμε πως έπρεπε πλέον να προβούμε σε ένα παραπάνω βήμα σε σχέση με τις έως τώρα απλές πιέσεις μας για διαλεύκανση – πιέσεις που τελικά, όπως διαπιστώσαμε, δεν οδηγούσαν πουθενά. Πριν από λίγες μέρες λοιπόν ο «Σπάρτακος», δια του επικεφαλής του Νεκτάριου Δαπέργολα, κατέθεσε στη ΔΕΥΑΚ αίτηση για έγγραφη ενημέρωση πάνω σε μια πλειάδα ζητημάτων σχετικών με τη δημοτική επιχείρηση. Ζητημάτων που η πόλη της Κομοτηνής έχει επιτέλους το δικαίωμα να μάθει. Η αίτηση που κατατέθηκε έχει ως εξής:

Κομοτηνή, 23-9-2011
Προς: Το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ

Ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής, παρακαλώ να με ενημερώσετε εγγράφως για τα κάτωθι ζητήματα που αφορούν την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κομοτηνής:

1. Ποιές είναι σήμερα οι συνολικές, βραχυπρόθεσμες και μη, υποχρεώσεις της επιχείρησης προς τρίτους;

2. Σε ποιο ύψος ανέρχονται τα πρόστιμα και οι ρήτρες που οφείλει ή έχει πληρώσει την τελευταία πενταετία η ΔΕΥΑΚ;

3. Ποιο είναι το συνολικό προσωπικό της, μόνιμο και μη, με τι μορφωτικά προσόντα ή κοινωνικά κριτήρια έχουν προσληφθεί και πόσοι εξ αυτών είναι το πραγματικό εργατικό δυναμικό;

4. Ποια είναι η συνολική επιβάρυνση της επιχείρησης για τη μισθοδοσία του προσω-πικού ανά κατηγορία, και ποια είναι η πορεία της σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια;

5. Ποια είναι τα υπό εκτέλεση έργα της ΔΕΥΑΚ, σε ποιο ύψος ανέρχονται και σε ποια προγράμματα είναι ενταγμένα;

6. Ποια είναι η αναπτυξιακή προοπτική της επιχείρησης υπό τις σημερινές συνθήκες;

7. Ποια είναι η λειτουργική κατάσταση του νεότευκτου εργαστηρίου στον βιολογικό καθαρισμό της επιχείρησης;

Επειδή όλα τα ανωτέρω απασχολούν έντονα τόσο την δημοτική παράταξη του «Σπάρτακου», όσο βεβαίως και την ευρύτερη τοπική κοινωνία, παρακαλώ για μια γρήγορη και ακριβή απάντησή σας.

Με τιμή
Νεκτάριος Δαπέργολας
Δημ. Σύμβουλος Κομοτηνής

Βρισκόμαστε πλέον εν αναμονή της λήψης (γραπτών) απαντήσεων στα παραπάνω ερωτήματα, οι οποίες θα διερευνηθούν περαιτέρω, θα αξιολογηθούν, θα διασταυρωθούν και στη συνέχεια ΦΥΣΙΚΑ θα δοθούν από τον «Σπάρτακο» στη δημοσιότητα. Αναμείνατε λοιπόν…

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.