Δημιουργία Λαχανόκηπου Κομοτηνής

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε όλους τους φίλους μας για τη δημιουργία του Συνεργατικού Λαχανόκηπου Κομοτηνής.

Μετά από πολλές προσπάθειες της τοπικής ομάδας «Βελανιδιά», τις προτάσεις στον Δήμαρχο, τις συζητήσεις κλπ κλπ, τελικά το θέμα (όπως πάντα) λύνεται με ιδιωτική πρωτοβουλία και τη βοήθεια των ιδιωτών συμπολιτών.

Το ζήτημα μέχρι στιγμής κολλούσε στην έλλειψη κατάλληλου κτήματος. Τώρα όμως έχει βρεθεί ένα αγρόκτημα αρκετών στρεμμάτων, στα όρια του σχεδίου πόλεως που παραχωρείται ΔΩΡΕΑΝ από ιδιώτη φίλο μας για τον σκοπό αυτό. Τώρα πλέον μπορούμε να ξεκινήσουμε την οργάνωση και την κατασκευή του λαχανόκηπου.

Παρακαλώ να ενημερώσετε οποίον μπορεί να ενδιαφέρεται και έχει τις ίδιες απόψεις όσον αφορά την οικολογική φυσική καλλιέργεια και δεν διαθέτει δικό του χώρο. Ο χώρος είναι τεράστιος και ανάλογα με την εκδήλωση ενδιαφέροντος θα χρησιμοποιήσουμε την αντίστοιχη έκταση.

Η έκταση θα χωριστεί σε μικρούς λαχανόκηπους που θα καλλιεργούνται ΜΟΝΟ με βιολογικό τρόπο με ντόπιες ποικιλίες, θα υπάρχει καταστατικό λειτουργίας και ομάδα διοίκησης στα πρότυπα ανάλογων συνεργατικών προσπαθειών.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:
Όποιος ενδιαφέρεται να συμμετέχει παρακαλώ να στείλει το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνο επικοινωνίας του στο: laxanokiposkomotinis@gmail.com.

Μπείτε στο blog για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις:
http://laxanokiposkomotinis.blogspot.com/

Στο αμέσως επόμενο διάστημα σε πρώτη φάση θα βρεθούμε όλοι οι ενδιαφερόμενοι για να τα πούμε από κοντά και να συζητήσουμε τις προτάσεις σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του Λαχανόκηπου.

Μια πρωτοβουλία της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης «Σπάρτακος»

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.