Άρειος Πάγος: να εκδοθεί ο Γεσιλντάγ στην Τουρκία!

Μία απόφαση του Αρείου Πάγου εχθές έφερε στη μνήμη μας παλαιότερες τραυματικές αναμνήσεις από τις νομικές περιπέτειες των Τούρκων πολιτικών προσφύγων στην Ελλάδα. Η αναίρεση του επιχειρηματία Αλή Γεσιλντάγ απορρίφθηκε και εγκρίθηκε η έκδοσή του στο καθεστώς Ερντογάν, εφόσον δεν τελεσφορήσει και το όποιο έσχατο νομικό του όπλο. Θυμίζουμε ότι ο Γεσιλντάγ κρατείται από τον περασμένο Νοέμβριο στις φυλακές Κομοτηνής, καθώς έχει ζητήσει την έκδοσή του η Τουρκία. Τον θεωρεί μέλος της οργάνωσης του Φετουλλάχ Γκιουλέν και θυμήθηκε ότι εκκρεμεί ένα υπόλοιπο ποινής φυλάκισης που …ξεχάστηκε! Η αλήθεια βεβαίως είναι άλλη, ότι ο φυγάς, που είχε κάποτε άριστες σχέσεις με τον Τούρκο πρόεδρο, ήρθε σε σύγκρουση μαζί του και τον κατήγγειλε δημοσίως για μίζες και άλλα συναφή, απολύτως τεκμηριωμένα. Αναρωτιόμαστε, είναι δυνατόν η ελληνική Δικαιοσύνη να αγνοεί την καθαρά πολιτική δίωξη που υφίσταται ο Γεσιλντάγ και να τον στέλνει στην κόλαση; Αν δεν δικαιούται αυτός πολιτικό άσυλο, τότε ποιος το δικαιούται;
Έχοντας από 25ετίας βοηθήσει σε διάφορες περιπτώσεις Τούρκων και Κούρδων πολιτικών προσφύγων από την γείτονα, θυμόμαστε και περιπτώσεις όπου η χώρα μας με τον έναν ή τον άλλον τρόπο αρνήθηκε τον ρόλο του χαφιέ (βεβαίως το στίγμα της κορυφαίας ντροπής με τον Αμπντουλάχ Οτζαλάν είναι ανεξίτηλο). Δυστυχώς το όλο πολιτικό κλίμα σήμερα είναι τραγικό και η λυκοφιλία Μητσοτάκη – Ερντογάν του Δεκεμβρίου κάνει τα πράγματα χειρότερα. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον Τούρκο ικέτη, στους οικείους του και καλούμε κάθε Έλληνα αρμόδιο να επιδείξει την ανθρωπιά, την λογική και την δημοκρατική ευαισθησία που η περίσταση απαιτεί.

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.