Μισές αλήθειες και ολικές αποκρύψεις από Γ.-Γ.

Ο αποκαλυπτικός «διάλογος» Γκαράνη – Γραβάνη μέσα από δελτία Τύπου σχετικά με τα χρέη της ΔΕΥΑΚ έδειξε και πάλι το επίπεδο στο οποίο κινείται η λεγόμενη Αυτοδιοίκηση και η πολιτική γενικότερα στον τόπο μας. Ο ένας βγήκε να πει ότι η ΔΕΗ στέλνει στον Εισαγγελέα την ΔΕΥΑΚ για χρέη 5,7 εκ., αποκρύπτοντας ότι δεν τίθεται θέμα Δικαιοσύνης αφού έχει γίνει ρύθμιση από την Επιχείρηση. Κι ο άλλος απάντησε πως ναι μεν τα χρέη είναι στον Θεό αλλά αφενός έγινε ρύθμιση κι αφετέρου είναι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη που δεν ενίσχυσε τις ΔΕΥΑ όπως είχε υποσχεθεί. Ναι αλλά κι όταν συζητούσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα χρέη της ΔΕΥΑΚ, τις οφειλές αυτές προς τη ΔΕΗ ξεχάσατε να μας τις πείτε, κύριοι της διοίκησης! Και πάλι να ανατρέχουμε στις ευθύνες Γραβάνη για την κακοδιοίκηση του δήμου πριν 15 χρόνια δεν είναι επαρκές επιχείρημα.
Για το ΣΠΑΡΤΑΚΟ δεν είναι έκπληξη ούτε το χαμηλό επίπεδο της αντιπαράθεσης, ούτε τα διαχειριστικά τερτίπια των εκάστοτε κυβερνώντων – που καλό είναι να τα βλέπουν όσοι καλούνται στις 8/10 να ψηφίσουν. Ας δεχθούμε ως αληθή όσα γράφει ο δήμαρχος για την αθέτηση των κυβερνητικών υποσχέσεων προς την ΚΕΔΕ για έκτακτη επιχορήγηση (πλην των 7 επιλεγμένων). Γιατί όμως εγκαλεί τον αντίπαλό του για σιωπή επί του θέματος; Μήπως ο ίδιος, που είχε και το άμεσο πρόβλημα, βγήκε να το πει; Δεν θυμόμαστε κάτι τέτοιο, ίσα ίσα θυμόμαστε τις καυχησιολογίες του πως παρά τις διαδοχικές κρίσεις (υγειονομική, ενεργειακή…) ο δήμος τα βόλεψε όλα με την καταπληκτική του νοικοκυροσύνη και μάλιστα χωρίς αύξηση τελών, κάνουμε λάθος;
Έγινε φανερό και πάλι για ποιαν «Αυτοδιοίκηση» μιλάμε: αυτήν που περιμένει με απλωμένο το χέρι να εισπράξει από την (θου, Κύριε…) Κυβέρνηση τα προς το ζην. Και μη μας πούνε οι Γ. – Γ. ότι δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς γιατί οι ίδιοι δίνουν το παράδειγμα της υποταγής στα κελεύσματα του κέντρου και της μικροπολιτικής μιζέριας. Δεν είναι δικαιολογία για το βαποράκι της εξουσίας ότι έτσι κι αλλιώς τα καρτέλ κάποιον θα έβαζαν! Δεν λες λέξη για την ψευδεπίγραφη «τοπική δημοκρατία», ενδεχομένως και με την ελπίδα για μελλοντική μεταπήδησή σου στην ανώτερη πίστα, της «κεντρικής διοίκησης», ώστε να ενσαρκώσεις όλη την παθολογία που μας ταλανίζει και μας εξαχρειώνει ως κοινωνία.
Συμπέρασμα; Στις 8/10 Σπάρτακος, δαγκωτό!

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.