Η πανελλαδική «πρωτιά» των αδέσποτων Κομοτηνής στη Βουλή

Να λοιπόν που μετά από τόσα χρόνια αγώνα από πλευράς ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ για ξεκαθάρισμα του θέματος των αδέσποτων σκύλων, κάτι προχώρησε! Χάρη στην ερώτηση που υπέβαλε ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ για το θέμα στη Βουλή, πληροφορηθήκαμε διάφορα πράγματα για την κατάσταση στην ελλαδική Επικράτεια, με κορυφαίο το …άπιαστο ρεκόρ της πόλης μας. Με 151 περιστατικά δαγκωμένων πολιτών στο Τμήμα Επειγόντων του Νοσοκομείου μας έχουμε ως πόλη το χάλκινο μετάλλιο σε απόλυτους αριθμούς, μετά την Αττική (356) και το Ηράκλειο (185). Μάλιστα αν πάμε σε περιστατικά ανά κάτοικο τους προσπερνάμε χαλαρά, αφού ο πληθυσμός μας είναι κάπου το 1/3 του Ηρακλείου και, φυσικά, υποπολλαπλάσιος της πρωτεύουσας. Μήπως γιαυτό είχε σπεύσει να αντιδράσει ο δήμαρχος όταν στη συνάντησή μας με τους τοπικούς βουλευτές (23/12/22) τους είχαμε προτείνει την αναζήτηση πανελλαδικών στοιχείων; Μήπως γιατί ήξερε ότι θα αποκαλυφθεί η πραγματικότητα;
Περιμένουμε λοιπόν να δούμε ποιες θα είναι οι ενέργειες του δήμου και του Γ. Γκαράνη, τώρα που αποκαλύφθηκε ότι κρατάει αυτό το θλιβερό ρεκόρ, που ΜΟΝΟΝ εμείς το αναδείξαμε με στοιχεία επίσημα από δεκαετίας και προβήκαμε σε ενέργειες σε όλα τα επίπεδα. Η ανυπαρξία βούλησης του δήμου (που απλώς βρίσκει δικαιολογίες για την κατάσταση) είναι που μας οδήγησε εδώ, στον πάτο της χώρας ΚΑΙ σε αυτό το ζήτημα, εναπόκειται δε στους δημότες της Κομοτηνής να απαντήσουν με την ψήφο τους.
Τέλος, οφείλουμε ειλικρινείς ευχαριστίες στον πάντα δραστήριο βουλευτή Ιλχάν Αχμέτ που ήταν ο μόνος που όχι μόνο αντιλήφθηκε τη σημασία του προβλήματος αλλά και έδειξε έμπρακτο ενδιαφέρον, δεν πτοήθηκε όταν αντιμετώπισε την αρχική σιωπή από πλευράς Κυβέρνησης, και έφερε τελικά αποτέλεσμα. Προφανώς η πολυετής θητεία του στα βουλευτικά έδρανα αντί να επιφέρει κόπωση, αντιθέτως τού προσφέρει μιαν εμπειρία που μπορεί να αποδειχθεί υψηλής κοινωνικής αξίας.

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.