Καλλιεργούμε τη σχέση με τη Ρωσία

Συνεχίζουμε ὡς ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ τήν ἐπαφή μας μέ τίς ρωσικές Ἀρχές, μέ στόχο στό πεδίο τῆς κοινῆς μας Ἱστορίας. Ἡ σημερνή μας ἐπιστολή:

Προς τον κ. Ευγένιο Δημητρίεβιτς Γκρηγκόριεφ
Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων Αγίας Πετρούπολης
Εξοχώτατε κ. Πρόεδρε,
Πρωτίστως σας ευχαριστούμε για την θερμή φιλοξενία στην Αγία Πετρούπολη κατά την παραμονή μας εκεί (16-20 Σεπτεμβρίου 2022), με την αφορμή της ημερίδας για τον Μανώλη Γλέζο. Ήταν μία επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες των πολεμικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία και των δυτικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας και επομένως είχε σαφές μήνυμα για την οπτική μας απέναντι στην τρέχουσα διεθνή πραγματικότητα και τις ελληνορωσικές σχέσεις.
Σε συνέχεια της επαφής μας αλλά και της συνεργασίας που προσδοκούμε, συζητήσαμε κατά την εκεί παραμονή μας με τον αξιότιμο αντιπρόεδρο κ. Μαρκώφ την δυνατότητα αξιοποίησης ρωσικών κρατικών αρχείων που δεν είναι γνωστά στην Ελλάδα παρότι έχουν ελληνικό ενδιαφέρον και διαπιστώσαμε ότι υπάρχει εκατέρωθεν η απαραίτητη βούληση. Πιστεύοντας ότι αυτό εξακολουθεί να ισχύει, παρακαλούμε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση της ιδέας αυτής συντονίζοντας τους κατάλληλους φορείς, προσδοκώντας αλλά και προετοιμάζοντας καλύτερες μέρες στις ελληνορωσικές σχέσεις.
Με τις καλύτερες ελληνικές ευχές προς τον Ρωσικό λαό για τα Χριστούγεννα και το νέο έτος
Και με εξαιρετική τιμή,
Κώστας Καραΐσκος, επικεφαλής της Παράταξης Πολιτών ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.