Επιστολή στον δήμαρχο σχετικά με Γιάλοβα και Γιλντιρίμ

Κύριε δήμαρχε,
Καθώς όλη η Ελλάδα ζει από καιρό σε μια πρωτοφανή ατμόσφαιρα με φραστικές επιθέσεις και πολεμικές απειλές από την πλευρά της Τουρκίας, ως Παράταξη Πολιτών ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θεωρούμε ότι επιβάλλεται κι ο Δήμος μας να πει θεσμικά δυο λόγια που να δείχνουν την εμμονή μας στη νομιμότητα αλλά και την εθνική μας αποφασιστικότητα. Όχι βἐβαια με ανέξοδες και διφορούμενες δηλώσεις του αέρα αλλά με τρόπο συγκεκριμένο και απευθυνόμενος σε εκείνο το κομμάτι της τουρκικής κοινωνίας με το οποίο έχει από χρόνια επισήμως σχέση – έστω και ανενεργό εσχάτως.
Εδώ και δεκαετίες, από τα χρόνια που η Αθήνα έδειχνε στις διοικήσεις του δήμου μας την κατεύθυνση προς ανατολάς, έχουμε αδελφοποιηθεί με τους τούρκικους δήμους Γιάλοβας και Γιλντιρίμ. Δεν εξετάζουμε αν κάτι το αξιοσημείωτο παρήχθη με τις συνεργασίες αυτές, νομίζω όλοι γνωρίζουμε την αρνητική απάντηση. Όμως στην σημερινή συγκυρία, με όλον τον πολιτικό κόσμο της γείτονος σε ένα σωβινιστικό παραλήρημα κατά της πατρίδας μας, μπορεί ο Δήμος Κομοτηνής να καλέσει τους αυτοδιοικητικούς άρχοντες των δύο συγκεκριμένων δήμων να συνυπογράψουν μαζί σας κ. δήμαρχε μία κοινή, λιγόλογη δήλωση. Μια δήλωση που θα επαναβεβαιώνει ότι ως δρώντες επί χρόνια στο πλαίσιο της ελληνοτουρκικής φιλίας και συνεργασίας, στηρίζουμε την ειρήνη, σεβόμαστε τις διεθνείς συνθήκες και τα υπάρχοντα σύνορα, τηρούμε την διεθνή νομιμότητα και αρνούμαστε την πολεμοχαρή φρασεολογία που οδηγεί τους δύο λαούς σε επικίνδυνες ατραπούς.
Αν το δεχθούνε θα έχουμε πετύχει κάτι, αν το αρνηθούνε – σιωπηλώς ή ρητώς – δεν θα έχουμε χάσει και κάτι το άξιο λόγου.
Με τιμή,
Καραΐσκος Κώστας
Παράταξη Πολιτών ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Κομοτηνή, 12-10-2022

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.