ΥΠΕΡ ΙΛΧΑΝ

Οι πρόσφατες εξελίξεις με τον βουλευτή Ιλχάν Αχμέτ και τη σχέση του με τον προξενικό μηχανισμό έφεραν στην επιφάνεια την γνωστή παθολογία της Θράκης και ειδικά της Ροδόπης. Η συνέντευξή του στο Ράδιο Χρόνος, όπου ο Ιλχάν μίλησε θαρρετά για τον επεμβατικό ρόλο του Τούρκου Προξένου Μουράτ Ομέρογλου στα πολιτικά πράγματα, ήταν η τελευταία πράξη στην αντιπαράθεση των δύο ανδρών. Από καιρό ο βουλευτής έδειχνε ότι διεκδικεί την ανεξαρτησία του από την προξενική καθοδήγηση και φαίνεται ότι είναι πια πεπεισμένος πως δεν την έχει ανάγκη. Βγήκε λοιπόν και είπε όσα σπανίως ακούγονται από χείλη όχι μόνο μειονοτικών πολιτευτών αλλά και πλειονοτικών – δια τον φόβο των ψήφων, φυσικά. (Κι όταν κάποιος τολμήσει να πει τα πράγματα με το όνομά του – όπως εμείς ως ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ παγίως κἀνουμε – βρίσκει και τον μπελά του κατηγορούμενος ως “ακραίος” και εισπράττοντας πλήθος παρεμφερείς γλοιωδίες.)
Το αποτέλεσμα των δηλώσεων Ιλχάν ήταν η διαγραφή του από την άτυπη “Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης”, μαζί με τον δήμαρχο Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν, που επίσης προγράφτηκε ως μη συνεργάσιμος. Δηλαδή μια “Επιτροπή” που ποτέ κανένας δεν ψήφισε, που δεν υφίσταται καν επισήμως, διαγράφει δύο από τους έξι εκλεγμένους μειονοτικούς! Ποιος την σκάρωσε; Η δημοκρατία α λα Τούρκα στα πόδια μας!
Ο Ιλχάν Αχμέτ δεν είναι ο πρώτος μειονοτικός πολιτευτής που συγκρούεται με τη “γραμμή” της Άγκυρας. Υπήρξαν κι άλλοι, για άλλους λόγους, με κυριότερο τον ηρωοποιημένο σήμερα Σαδίκ Αχμέτ, όταν ο τελευταίος πριν 3 δεκαετίες συγκρουόταν σφοδρά δημοσίως με τον τότε Πρόξενο Κομοτηνής Χακάν Οκτσάλ, επειδή τα σχέδια της Άγκυρας για την επόμενη μέρα δεν λάμβαναν υπόψιν ούτε αυτόν ούτε το κόμμα του. Τότε είδαμε τι συνέβη και γιαυτό είμαστε πραγματικά περίεργοι να δούμε το πολιτικό μέλλον του τολμητία Ιλχάν.
Κι ένα τελευταίο: αναμένουμε από τους τοπικούς πολιτευτές και παράγοντες, αν έχουν ηθικό ανάστημα και αξιοπρέπεια, να δηλώσουν την στήριξή τους στον βουλευτή. Εμείς ως ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, παρά τις διαφορές μας, τον τιμούμε για το κουράγιο που επέδειξε – ειδικά σε μια τόσο κρίσιμη για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις – και αναμένουμε τον επόμενο που θα το πράξει.

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.