Σχέδια επί χάρτου, έργα επί τόπου

Με αφορμή το θέμα που πέρασε εχθές από την Οικονομική Επιτροπή και αφορά την πρόταση του Δήμου Κομοτηνής στο Πράσινο Ταμείο για την «εξασφάλιση κοινωφελών και κοινόχρηστων χώρων», θέλουμε ως ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ να επισημάνουμε αλλά και να προτείνουμε τα παρακάτω.
Η πρόταση του Δήμου, αν εγκριθεί, θα χρηματοδοτήσει μόνο μια πολύ αρχική ενέργεια για τη λύση ενός μεγάλου προβλήματος στην Κομοτηνή που είχαμε και προ ετών ως Παράταξη επισημάνει δύο φορές: αυτό με τα ρυμοτομούμενα αλλά μη απαλλοτριούμενα οικόπεδα στον αστικό ιστό που μένουν έτσι επί δεκαετίες γιατί άλλα λέει το Σχέδιο Πόλης κι άλλα η …τσέπη του Δήμου. Εδώ όμως μιλάμε για χρηματοδότηση μιας απλής αποτύπωσης της κατάστασης και μιας ιεράρχησης μελλοντικών ενεργειών που δεν ξέρουμε αν και πότε θα γίνουν. Κανένα πρόγραμμα δεν δίνει χρήματα για απαλλοτριώσεις, οπότε το κύριο πρόβλημά μας θα είναι πάντα εδώ. Θετικό βήμα η καταγραφή της κατάστασης κι ελπίζουμε ότι και η προβλεπόμενη «ιεράρχηση» των απαλλοτριώσεων θα είναι αντικειμενική.
Στο σημείο αυτό υπενθυμίζουμε παλιότερη πρότασή μας στην προηγούμενη διοίκηση του Δήμου για παρεμβάσεις χαμηλού μάλλον κόστους που θα πετύχουν αυτό που προτάσσει και η πρόσκληση του Πράσινου Ταμείου: περιβαλλοντική αναβάθμιση και πολεοδομική αποκατάσταση. Το παράδειγμα της δημοτικής έκτασης ανάμεσα στο Κλειστό Γυμναστήριο του 2ου Λυκείου και στον ναό του αγίου Κοσμά Αιτωλού είναι χαρακτηριστικό. Ένας τυφλός δρόμος που όταν βρέχει γίνεται βάλτος και που θα μπορούσε με λίγα χρήματα να γίνει μια μικρή όαση στην περιοχή με πράσινο εκατέρωθεν μιας μικρής οδού ήπιας κυκλοφορίας (και βέβαια είναι γεμάτη η πόλη με ανάλογα σημεία που περιμένουν μια μικρομελέτη και μιαν επέμβαση). Το επαναφέραμε και προφορικά αρμοδίως ελπίζοντας ότι αυτή τη φορά θα υπάρξει και κάποιο αποτέλεσμα.

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.