Περί αλλοδαπών στα δημοτολόγια Κομοτηνής

Λάβαμε σήμερα την απάντηση στο ερώτημα που είχαμε υποβάλει ως ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ σχετικά με τις εγγραφές αλλοδαπών στα Δημοτολόγια του δήμου Κομοτηνής και δημοσιοποιούμε την ουσία όσων μάθαμε χάριν της πληροφόρησης όλων των συμπολιτών μας.
Οι απανωτές μεταβολές στη σχετική νομοθεσία και η κραυγαλέα χαλάρωση των κριτηρίων απόδοσης ιθαγένειας εκ μέρους των διαδοχικών Κυβερνήσεων ήταν το κίνητρό μας για την αναζήτηση των στοιχείων. Εδώ πρέπει να ευχαριστήσουμε θερμά τον αρμόδιο προϊστάμενο Γ. Κατσαμακίδη για την αναλυτική απάντηση σε βάθος δεκαετίας (11 χρόνια για την ακρίβεια) και την προφορική ενημέρωση που μας ήταν όντως απαραίτητη. Οι συνολικές εγγραφές είναι 475 αλλά είναι δύσκολο να υπολογίσει κανείς πόσους ανθρώπους στην πραγματικότητα αφορούν, αφού η απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας από κάποιον δίνει το δικαίωμα σε όλους τους απογόνους του να την λάβουν επίσης. Εννοείται ότι στο προαναφερθέν σύνολο περιλαμβάνονται και ομογενείς μας από την πρώην ΕΣΣΔ και Βορειοηπειρώτες αλλά οι αριθμοί τους είναι πλέον μικροί και συνεχίζουν να φθίνουν. Η δημογραφική αυτή δεξαμενή του ελληνισμού λοιπόν φαίνεται να εξαντλείται πλέον, για τη Θράκη και όχι μόνο. Από την άλλη φαίνονται ελάχιστες οι περιπτώσεις Τούρκων, κάποτε ανιθαγενών που φύγανε προ δεκαετιών στην Τουρκία οι οποίοι ανέκτησαν την ελληνική ιθαγένεια, παρότι οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν (ιδίως στα χρόνια του Σύριζα) δεν ήταν λίγες. Ελλείψεις και προβλήματα στα δικαιολογητικά ήταν προφανώς οι λόγοι που απορρίφθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών ή στο Συμβούλιο Επικρατείας. Τέλος, είναι λίγες μα υπαρκτές – και προκαλούν την περιέργεια – οι πολιτογραφήσεις Εβραίων από το Ισραήλ, την Αργεντινή κτλ, ως “αποζημίωση για το Ολοκαύτωμα” (!), φαινόμενο που έχει μεγαλύτερες διαστάσεις αλλού, π.χ. στη Θεσσαλονίκη.
Δεν είναι λοιπόν μόνον η λαθρομετανάστευση που απειλεί την συνοχή της ελληνικής κοινωνίας αλλά πιθανώς και μια πιο μαζική “ελληνοποίηση” αλλοδαπών, παντελώς άσχετων με τον τόπο μας. Σε συνδυασμό με το δημογραφικό έχουμε ένα σοβαρό πρόβλημα, ιδίως στη Θράκη, που ελπίζουμε να το κατανοήσουν οι “αντινατιβιστές” κυβερνώντες μας.

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.