Ο θρίαμβος του παρασκηνίου

Εχθές, Μεγάλη Πέμπτη, πέρασε χωρίς καμμία συζήτηση (δια περιφοράς!) από το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής το θέλημα όσων κουμαντάρουν το ΔΠΘ από δεκαετίες. Παρότι είχαμε όλοι τον περασμένο Οκτώβριο συμφωνήσει με την δημοτική πρόταση αστικής ανάπλασης με τον “Φιλόδημο” και απορρίψαμε την παραχώρηση επί 20ετία της παλιάς Νομικής στο Πανεπιστήμιο που ήθελε εκείνο (!) να την αναβαθμίσει ενεργειακά, όλα ανατράπηκαν.
Χωρίς καμμία ενημέρωση του ΔΣ η διοίκηση ήρθε σε νέες επαφές με το Υπουργείο Εσωτερικών και με τις πρυτανικές Αρχές και βρήκανε τη λύση: να δοθεί απλώς σύμφωνη γνώμη από τον δήμο για να κάνει το Πανεπιστήμιο το έργο που τόσο διακαώς επιθυμούσε. Αλήθεια, γιατί, ποιός και πότε άλλαξε την βασική αυτή προϋπόθεση; Πάλι τελευταία στιγμή μάς το έφεραν για ψήφιση, πάλι το υφάκι του “ακαδημαϊκού αιτήματος” ήταν ιταμό (όπως και πριν 6 μήνες δια ζώσης στο ΔΣ) αλλά δόθηκε ένα τυράκι στον Δήμο να προσθέσει άλλα έργα στο αρχικό του πλάνο. Πλάνο που κανείς δεν εγγυάται ότι θα χρηματοδοτηθεί αλλά είναι φανερό ότι αλλιώς δεν θα περνούσε από το Υπουργείο Εσωτερικών του Θεοδωρικάκου. Τέρμα η ευελιξία καί αμεροληψία του “Φιλόδημου”, ξανά πίσω στα ρουσφέτια της κομματοκρατίας: αυτή ήταν η προσφορά της ΝΔ στη χρηματοδότηση της Αυτοδιοίκησης με το πρόγραμμα “Α. Τρίτσης” που εισήγαγε!
Φυσικά καταψηφίσαμε – μόνο εμείς του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ – το παρασκήνιο, τις εύγλωττες εμμονές και την προσβολή στο σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου, τονίζοντας ότι “το νόμιμο δεν είναι πάντα ηθικό”.

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.