ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΓΙΑ Α.Μ.Ε.Α.

Απόψε, 23/10/18, καταθέσαμε ως ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ (και πέρασε μετ΄ επαίνων) την κάτωθι πρόταση της νέας μας δημοτικής συμβούλου, Αγγέλας Μποζατζή:
“Με δεδομένο το ενδιαφέρον μου το προσωπικό, της παράταξής μας αλλά και της σύνολης κοινωνίας για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, επισημαίνουμε μία σημαντική έλλειψη στον δήμο μας: την απουσία μιας παιδικής χαράς για ΑΜΕΑ στην Κομοτηνή.
Δεν είναι μόνο τα ίδια τα παιδιά που θα βρούνε χαρά, άθληση και παιχνίδι σε έναν τέτοιο χώρο, παιδιά τα οποία σήμερα μετά το μεσημέρι κλείνονται στο σπίτι τους. Δεν είναι μόνο οι γονείς τους που θα πάρουν μιαν ανάσα και θα αποφορτιστούν για λίγο. Δεν είναι μόνο το δημόσιο αίσθημα που ικανοποιηθεί με ένα έργο για χάρη της μερίδας των συνανθρώπων μας που τους συνοδεύει μια αναπηρία. Είναι ακόμη και η δυνατότητα που θα δοθεί για πρακτική εξάσκηση επί τόπου των φοιτητών (του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και του ΤΕΦΑΑ) που ασχολούνται με την ειδική αγωγή.
Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα στους τελευταίους μήνες εγκαινιάστηκαν τέτοιες παιδικές χαρές στην Αθήνα, στη Χαλκίδα, στα Τρίκαλα, στη Λάρισα και αλλού. Μάλιστα αναζητώντας κατάλληλες εκτάσεις στην πόλη, και με δεδομένη την απουσία μιας παιδικής χαράς σε Ρέμβη και βορειοανατολικότερα, διερευνήσαμε κοινόχρηστους χώρους στο τελευταίο αυτό τμήμα που προσφέρει και την δυνατότητα για τον απαραίτητο χώρο στάθμευσης. Είμαστε βέβαιοι ότι αν θελήσει η διοίκηση του Δήμου θα βρει το κατάλληλο οικόπεδο και τα λίγα χρήματα που απαιτούνται. Καλούμε λοιπόν σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής να αποφασίσει και να δρομολογήσει την κατασκευή της.”

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.