Οι λύσεις χρειάζονται ρήξεις!

Στο αποψινό δημοτικό συμβούλιο όλο το ενδιαφέρον ήταν στα προ ημερησίας διατάξεως θέματα (κατασχέσεις για χρέη προς τον Δήμο, αδέσποτα – κυνονομείο), αυτά άλλωστε κατανάλωσαν και τον χρόνο της συνεδρίασης.
Στο πρώτο θέμα υπερψηφίσαμε ως ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την έκδοση ενός ψηφίσματος που θα αποδοκιμάζει τις κατασχέσεις σε βάρος δημοτών οι οποίοι βρίσκονται σε αντικειμενική αδυναμία εξόφλησης, πράγμα στοιχειώδες για μια χώρα καταρρέουσα και κατεχόμενη σαν τη δική μας. Ταυτόχρονα όμως, ευκαιρίας δοθείσης, ρωτήσαμε τι συνέβη με τη περίπτωση που αποκαλύφθηκε πρόσφατα στην Ιάμπολη, για τις παράνομες συνδέσεις που ακούστηκε ότι κλέβανε νερό, κι αν αληθεύει ότι εφόσον πιαστεί κάποιος να προβαίνει στην παράνομη αυτή πράξη δεν τιμωρείται παρά με διακοπή της παράνομης πρόσβασης. Καμμία απάντηση δεν λάβαμε, παρότι το κόστος βαρύνει τους καλοπληρωτές δημότες, και μόνο ο δήμαρχος με την μείζονα αντιπολίτευση αντάλλαξαν κάποια ακαταλαβίστικα (συνενοχικά;) υπονοούμενα.
Στο δεύτερο θέμα επαναλάβαμε απλώς τις παλαιότερες προτάσεις μας με έμφαση στην κεντρικότερη: περίφραξη μεγάλης δημοτικής έκτασης για σίτιση και φροντίδα εκεί ΟΛΩΝ των αδέσποτων, με ευθύνη του δημάρχου που πρέπει πρωτίστως να φροντίσει τους πληττόμενους δημότες κι ύστερα όλα τα άλλα, πόσο μάλλον που η κατάσταση με τα αδέσποτα στην πόλη γίνεται όλο και δραματικότερη. Καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό σε επίπεδο νομιμότητας αλλά βλέπουμε και τι γίνεται καθημερινά στην πόλη. Το γράμμα του νόμου σήμερα βασανίζει όλη τη χώρα και η Κυβέρνηση που θα έπρεπε να κάνει το καθήκον της αποδεικνύεται δειλή ΚΑΙ στο θέμα αυτό. Ποιος λοιπόν θα κάνει κάτι δραστικό, στα όρια της νομιμότητας αλλά απολύτως λογικό, αν όχι ο δήμαρχος;

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.