Δύο μείζονα προβλήματα θα παραμένουν άλυτα στον Δήμο

Στην χθεσινή εφ΄όλης της ύλης συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου η Παράταξη Πολιτών ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έθεσε δύο κυρίως θέματα. Πρώτον το μείζον πρόβλημα των δημοτών, αυτό με τα αδέσποτα σκυλιά και δεύτερον την πρόταση της παράταξης για δημιουργία δομής που να ανακουφίσει τις οικογένειες με μέλος που πάσχει από άνοια – Αλτσχάιμερ.

Αναφορικά με το πρώτο ο επικεφαλής Κώστας Καραΐσκος κατήγγειλε την τρομοκράτηση των απλών πολιτών από κάποιους δήθεν φιλόζωους, στην πραγματικότητα μισάνθρωπους, όταν οι πρώτοι τολμήσουν να διατυπώσουν το πρόβλημά τους δημοσίως (θυμίζουμε το έγγραφο που πήραμε από το Νοσοκομείο Κομοτηνής και πιστοποιεί 324 περιστατικά παροχής πρώτων βοηθειών σε ανθρώπους που δέχθηκαν επίθεση σκύλων μέσα στο 2017!). Επίσης έκρινε απαράδεκτη την συνεργασία του Δήμου με την τοπική “Φιλοζωική” που διατηρεί παράνομα δύο κυνοκομεία και ωστόσο έχει λόγο στην 5μελή επιτροπή του δημοτικού κυνοκομείου, δέχεται σκυλοτροφές και φάρμακα από τον Δήμο κτλ. Τέλος, εκλήθη ο δήμαρχος Γ. Πετρίδης, εφόσον έχει συνειδητοποιήσει την σοβαρότητα του θέματος, να βγει και να στηρίξει – ενδεχομένως με κάποιους ακόμη δημάρχους – δημοσίως την κυβερνητική πρωτοβουλία για ίδρυση χώρων περιορισμού των αδέσποτων, όπως γίνεται σε κάθε πολιτισμένη χώρα. Κι αν ο αρμόδιος υπουργός έκανε προς το παρόν ένα βήμα πίσω, η υποστήριξη από τους αρμόδιους για την διαχείριση δημάρχους θα μπορούσε να φέρει μια λύση στο αδιέξοδο που μας ταλανίζει. Δυστυχώς τέτοιαν πρόθεση εκ μέρους του κ. Πετρίδη δεν διαφάνηκε. Το να κερδίζει όμως τις δίκες σε βάρος των πολιτών που έχοντας υποστεί επίθεση ξοδεύτηκαν και ασκόπως στα δικαστήρια, δεν αποτελεί λόγο για να εφησυχάζει.

Για το δεύτερο θέμα, που έγινε γνωστό με την σχετική ανοικτή επιστολή που στείλαμε, επισημάναμε την απουσία μιας δομής στον Δήμο, που θα μπορούσε να βοηθήσει μια οικογένεια η οποία φέρει το δυσβάστακτο φορτίο ενός ασθενούς με άνοια – Αλτσχάιμερ. Σημειώσαμε την ύπαρξη τέτοιων δομών σε 70 δήμους της επικράτειας (3 στην Περιφέρειά μας) και ρωτήσαμε για το τι έχει γίνει για την ίδρυση ενός Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ). Η απάντηση ήταν πως τα σχετικά προγράμματα έχουν τελειώσει και μάλλον δεν υπάρχει προοπτική να τα ξαναβρούμε. Στην εναλλακτική μας πρόταση για την φιλοξενία μιας άτυπης δομής για χάρη των φροντιστών των ασθενών, όπου ο δήμος θα παραχωρήσει μόνο έναν χώρο και θα δεχθούμε εθελοντική υποστήριξη από την Ιατρική της Αλεξανδρούπολης, το θέμα έμεινε ανοικτό και ενδεχομένως η συμβολή μας ως παράταξης να αποφέρει τελικά κάποιους καρπούς. Εμείς θα επανέλθουμε και φυσικά θα ενημερώσουμε σχετικά τον Κομοτηναίο δημότη για ό,τι προκύψει.

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.