Κοτζαμπάσικο σεργιάνι στο ΒΑ τσιφλίκι

Ο ερχομός της Ντόρας Μπακογιάννη στη Θράκη δυστυχώς επιβεβαίωσε πως είμαστε ως περιοχή ένα φέουδο για τους κοτζαμπάσηδες της Αθήνας, όπως όλη η ελληνική περιφέρεια -και λίγο παραπάνω. Πέρα από τη δεδομένη απαρέσκεια του “Σπάρτακου” ΚΑΙ για την ΝΔ, αξίζει να προσέξει κανείς τι απάντησε η εκπρόσωπος της Οικογένειας στα θρακικού ενδιαφέροντος ερωτήματα.
Για την αναπτυξιακή στασιμότητα “φταίνε οι Τσίπρας – Καμμένος”, μάλιστα. Γιαυτό δεν πετάει η περιοχή, όπως μέχρι το 2015. Για ειδική φορολογική αντιμετώπιση της Θράκης είπε όχι, και συζητάει μόνο για “ειδικές ζώνες” (που η περιοχή τις έχει συλλήβδην απορρίψει). Για τα χρυσωρυχεία δεν την ρώτησαν αλλά αν κρίνουμε από τη στάση του αδελφού της στο θέμα της Χαλκιδικής… Για τη ΣΕΚΑΠ είπε πως είναι θέμα Δικαιοσύνης και πως η στάση της ΝΔ στη Βουλή, κόντρα στην κυβερνητική τροπολογία που επιχείρησε να κλείσει το θέμα, “δικαιώθηκε”!!! Εδώ η λέξη θράσος δείχνει πολύ φτωχή για να περιγράψει την πραγματικότητα (ίσως η λέξη ζήμενς…).
Να πούμε και για τα μειονοτικά; Για την επίσκεψη Ερντογάν βρήκε να πει μόνο ότι δεν είχε προετοιμαστεί σωστά και δεν μπορεί να την χαρακτηρίσει επιτυχημένη! Κι ενώ για το θέμα των μουφτειών ταυτίστηκε πλήρως με την κυβερνητική άποψη, επεσήμανε πως στα χρόνια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ “δεν ελήφθη καμμία θετική απόφαση υπέρ της μειονότητας”! Αυτό πάλι τι σημαίνει; Αν υπάρχουν πράγματα που δικαιούται και δεν απολαμβάνει ο μουσουλμάνος της Θράκης, βεβαίως πρέπει να του αποδοθούν, αν όχι σε τι ακριβώς πλειοδοτεί η Dora; Δεν κλήθηκε να το διευκρινίσει, δεν μας είπε. Τέλος, “δεσμεύθηκε” πως το κόμμα της “θα ιδρύσει δίγλωσσα νηπιαγωγεία”! Αυτό δηλαδή που ο Σύριζα μας το φέρνει δια της πλαγίας, η ΝΔ υπόσχεται να μας το φορέσει οπωσδήποτε!
Αν αυτή η ξεδιαντροπιά είναι πολιτικός λόγος στην Κομοτηνή του 2018, και έχει και …ακροατές, ζήτω που καήκαμε.

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.