Οι ελληνικές τοπικές Αρχές και το Καραβάνι της Οθωμανίας

Είναι πια πασίγνωστο ότι στη Θράκη κάποια πράγματα κυκλοφορούν παρενδεδυμένα: με προσχήματα θρησκευτικά, μορφωτικά ή πολιτιστικά έχουμε διαπιστώσει από την πλευρά των εξ ανατολών γειτόνων την προώθηση της εθνικιστικής τους προπαγάνδας και την υπονόμευση της εθνικής μας κυριαρχίας. Κάπου εκεί εντάσσεται και η ετήσια πλέον επίσκεψη του δήμου Μπαϊράμπασα με το «Καραβάνι της Αφθονίας» – κι αν αυτό δεν ήταν ξεκάθαρο από την αρχή, μετά από τόσα χρόνια θα έπρεπε να είναι δεδομένο για όλους. Πόσο μάλλον για τον δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη που, γνωρίζοντας άριστα πρόσωπα και πράγματα, δεν θα έπρεπε να νομιμοποιήσει με την παρουσία του ούτε τον φερόμενο ως «μουφτή» Ιμπραήμ Σερήφ (φωτό) αλλά ούτε και την όλη διοργάνωση που εκόντες άκοντες φιλοξενούμε (κι εδώ είναι οι ευθύνες της Κυβέρνησης σχετικά με την έλευση του «Καραβανιού»). Καθένας μπορεί να πιθανολογήσει για το σκεπτικό μιας τέτοιας στάσης.
Χρειάστηκαν αρκετά χρόνια για να πειστεί το τοπικό πολιτικό προσωπικό ότι στα πανηγύρια της Ροδόπης έχει χαθεί το παραδοσιακό χρώμα και απέμεινε μόνο το πολιτιστικό καπέλωμα της Άγκυρας, άρα δεν έχει νόημα η παρουσία του εκεί. Σήμερα δεν μένουν παρά ελάχιστοι αφελείς που βλέπουν ακόμη σκόπιμο το να παρευρεθούν στο Χίλια ή στο Αλάντεπε. Δεν είναι ανάγκη να περάσουν άλλα 15 χρόνια για να φτάσουμε στο ίδιο συμπέρασμα και με το Καραβάνι! Θέλουμε να συνεορτάσουμε με τους μουσουλμάνους συντοπίτες μας σε κάποιο δείπνο τους; Ας συμβάλει ο Δήμος σε μια διοργάνωση ιφτάρ της Μουφτείας Κομοτηνής σε κάποιο κεντρικό σημείο της πόλης και εκεί θα είμαστε όλοι παρόντες.

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.