Τουρισμός και πολιτισμός

Η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής (21-12-16) είχε δύο κυρίως θέματα που απασχόλησαν τα μέλη του, και εκεί επικεντρώθηκαν οι απόψεις του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ, όπως διατυπώθηκαν από τον επικεφαλής Κώστα Καραΐσκο.

Το πρώτο αφορούσε την πρόβλεψη για την τουριστική προβολή του δήμου για το 2017, το οποίο και καταψηφίσαμε με το σκεπτικό ότι για μας προέχει αυτή τη στιγμή να φτιάξουμε την πόλη και ύστερα να την “πουλήσουμε”. Τονίσαμε πως η Κομοτηνή πρέπει να έχει άλλες προτεραιότητες από την προβολή της και την συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις. Πρώτα να αποκτήσει το λογότυπό της που θα την καταστήσει αναγνωρίσιμη, να βελτιώσει τις υποδομές της και να εξωραΐσει την εικόνα της (π.χ. με την πρότασή μας για αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ιδεών που θα αναπλάσει την κεντρική αρτηρία Ορφέως-Δημοκρίτου). Η ρεαλιστική μας δυνατότητα αυτή τη στιγμή αφορά μόνο τον μαθητικό τουρισμό, στον οποίο ήδη ως ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ αναλάβαμε μια πρωτοβουλία προ διετίας και αφού συνεργαστήκαμε με επαγγελματίες του τουρισμού απευθυνθήκαμε μέσω της ΕΛΜΕ σε Διευθύνσεις Β’βάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας.

Τέλος, προτείναμε ως τομέα δράσης της ΔΚΕΠΠΑΚ την επίσημη καταγραφή του παραδοσιακού πολιτισμού των οικισμών της περιοχής, ενδεχομένως με βάση ό,τι υλικό άφησε πίσω του το Κέντρο Λαϊκών Δρωμένων και μια πιθανή συνεργασία με Τμήματα του ΔΠΘ που έχουν συναφές αντικείμενο. Η καταγραφή τραγουδιών, χορών, εθίμων, τεχνών, αρχιτεκτονικής κτλ που έχει γίνει για 3-4 οικισμούς θα είχε πολύ ενδιαφέρον να γίνει για όλα τα χωριά, και για τα μειονοτικά βεβαίως. Ελπίζουμε η θετική υποδοχή της πρότασής μας να σημαίνει και κάτι καλό για την αυριανή της υλοποίηση.

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.