Oι κοτζαμπάσηδες ζητούν διαφάνεια (για τους άλλους…)

Ακολουθεί η επιστολή του Κώστα Καραΐσκου, επικεφαλής της Παράταξης Πολιτών ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής για το θέμα της διαφάνειας στα οικονομικά όσων μετέχουν στον δημόσιο βίο. Θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου:

Κομοτηνή, 23-11-2016

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,
Προ μηνός μάς καλέσατε να υποβάλουμε την Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης και Οικονομικών Συμφερόντων, μετά την επιστολή της Γ’ Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων, κ. Αναστασίας Χριστοδουλοπούλου, για το θέμα αυτό. Όπως και πέρυσι πράξαμε τα δέοντα έτσι και φέτος δρομολογήσαμε όλοι, φαντάζομαι, την ηλεκτρονική αποστολή των ζητούμενων στοιχείων. Όμως το πρόσφατο επιβεβαιωμένο δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» (19-11-2016) για ένα απολύτως ανάλογο ζήτημα, φωτίζει διαφορετικά την όλη κατάσταση.
Ο κ. Κ. Ζούλας (http://www.kathimerini.gr/884339/opinion/epikairothta/politikh/yparxei-synainesh-sthn-ypokrisia) αποκαλύπτει πως σε σχετικό έλεγχο του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Διαφάνειας η ίδια κ. Χριστοδουλοπούλου, ως αρμόδια, παραδέχθηκε πως δεν έχει γίνει τίποτε για την διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων. Δύο ολόκληρα χρόνια μετά την ψήφιση του νόμου, δεν έχουν βγει ούτε οι υπουργικές αποφάσεις για τους ισολογισμούς και οικονομικούς απολογισμούς των κομμάτων, ούτε και δημιουργήθηκε η σχετική ιστοσελίδα της Βουλής που θα τους αναρτούσε! Την ίδια στιγμή κανένα από τα κόμματα της Βουλής δεν έχει συντάξει τίποτε τέτοιο και φυσικά δεν έχει δημοσιοποιήσει τα στοιχεία που επιβάλλει ο νόμος!
Αναρωτιόμαστε λοιπόν στον ΣΠΑΡΤΑΚΟ, ποιος ο λόγος υποβολής των δηλώσεων που μας ζητούνται. Την στιγμή που τα δύο κάποτε μεγάλα κόμματα, που οδήγησαν τη χώρα στην σημερινή κατάσταση, παρανομούν ανοιχτά, παρότι έχουν κόκκινα δάνεια 402.000.000 ευρώ, τι νόημα έχει η δήλωση ενός δημοτικού συμβούλου και δημοσίου υπαλλήλου που είναι αναπληρωματικό μέλος στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κομοτηνής; Για να μην αναφερθούμε και στις πέντε ενώσεις δικαστών που προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (http://www.capital.gr/story/3170845) προκειμένου να μην υποχρεωθούν σε υποβολή δήλωσης «πόθεν έσχες», μήπως και παραβιαστεί το απόρρητο της περιουσιακής τους κατάστασης σε ενδεχόμενη διαρροή των στοιχείων! Πόση υποκρισία και αυθαιρεσία θα ανεχτούμε ακόμη;
Κύριε Πρόεδρε, σας ζητούμε να μας υποδείξετε έναν τρόπο αντίδρασης σ’ αυτό το θέατρο. Δεν γνωρίζουμε αν θα είναι του τύπου «δεν υποβάλουμε καμμία δήλωση πριν πράξει η ίδια η ελέγχουσα Αρχή το καθήκον της» ή αν θα μπορούσε να γίνει κάτι σε συνεννόηση με άλλους δήμους, όμως πρέπει να δοθεί το μήνυμα να τελειώνουμε με τον κοτζαμπασισμό.

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.