Δημόσιος χώρος κράτους πεμπτοκοσμικού (και βάλε…)

?????????????

Το γεγονός ότι η Κομοτηνή δεν θα γίνει ποτέ τουριστικός προορισμός φαίνεται να έχει “βολέψει” κάποιους αρμόδιους. Δεν μπορούμε να εξηγήσουμε διαφορετικά την πλήρη αδιαφορία των ανθρώπων της δημοτικής Αρχής για την όψη και την λειτουργικότητα της πόλης μας (εντάξει, και το 56% των προηγούμενων εκλογών να παίζει κι αυτό τον ρόλο του). Είναι πια αδύνατον να κρυφτεί από τον δημότη η παθητική αντιμετώπιση ΟΛΩΝ των συναφών ζητημάτων πίσω από τις πάγιες δικαιολογίες του τύπου “τι να κάνουμε”, “δεν έχουμε πιστώσεις”, “μας λείπει προσωπικό” κτλ. Πόσο μάλλον όταν ο ίδιος ο δήμαρχος δηλώνει περήφανος για το νοικοκύρεμα που πέτυχε και για το αποθεματικό που διαθέτει.

Πριν έναν χρόνο προτείναμε ως ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στο δημοτικό συμβούλιο έναν αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ιδεών που θα άλλαζε σιγά σιγά την όψη της Ορφέως και της Δημοκρίτου. Ο δήμαρχος το αποδέχθηκε, προσκομίσαμε στις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου το υλικό που θα βοηθούσε στην υλοποίηση του διαγωνισμού, έγινε μια πρώτη σύσκεψη με τους υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά μετά ήρθε το επείγον κλείσιμο του ΕΣΠΑ, μετά κάποιες άλλες προτεραιότητες και ύστερα όλα πήγαν στις καλένδες.

Δεν ήταν η πρώτη μας πρόταση που πήγε άπατη ενώ αρχικά είχε γίνει ασμένως δεκτή. Προηγήθηκαν – κι ακολούθησαν – κι άλλες, πάντα στο μέτρο των οικονομικών και τεχνικών δυνατοτήτων του δήμου και με γνώμονα το καλό της Κομοτηνής, που όμως χάθηκαν κι αυτές στην αδράνεια μετά το πρώτο “ΟΚ”. Ωστόσο εμείς θα επιμείνουμε, καθώς η πεμπτοκοσμική εικόνα της πόλης μας δεν παύει να μάς πληγώνει. Στην ανωτέρω λοιπόν φωτογραφία έχουμε μιαν έκταση κάπου 5 στρεμμάτων, που βρίσκεται στην ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ, μεταξύ 11ου Δημοτικού σχολείου και 2ου Λυκείου. Χαρακτηρισμένη δρόμος, όπως μας είπαν από την Πολεοδομία, και παρατημένη στη λάσπη, στα αδέσποτα και στα κουνούπια. Οι περίοικοι έχουν (ματαίως) ζητήσει να συμμαζευτεί, να διαμορφωθεί ένας ελεύθερος χώρος με πράσινο και με έναν δρόμο ήπιας κυκλοφορίας – σταματάει κάπου εκεί ο υπάρχων – που θα δώσει διέξοδο τόοο στα παιδιά που πρέπει να διασχίζουν τον βάλτο όσο και τους γονείς τους που τα φέρνουν με τα ΙΧ στα 3 διπλανά σχολεία και μπλοκάρουν. Ως ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ προτείνουμε να συμπεριληφθεί στο επόμενο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου μια χαμηλού κόστους διαμόρφωσή του αλλά και μέχρι τότε να γίνει μια μερική, πρόχειρη παρέμβαση που θα λύσει ένα δυό βασικά προβλήματα (το έχουμε ήδη συζητήσει με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο). Αν και 2-3 αμάξια μπαζοχάλικο είναι κι αυτά πρόβλημα, τότε τι να πούμε…

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.