Μια αχρείαστη αντιπαράθεση

Στην χθεσινή (23/4/15) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής ετέθη προ ημερησίας διατάξεως για συζήτηση και ψηφοφορία το θέμα με τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων. Αυτά που η Κυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ζητά να μεταφερθούν στην Τράπεζα της Ελλάδος, με το ελληνικό Δημόσιο συνδικαιούχο και οι Δήμοι (δια της ΚΕΔΕ) αρνούνται κατηγορηματικά. Ο δήμαρχος εξέφρασε τη γραμμή της ΚΕΔΕ και υπερασπίστηκε το ψήφισμά της, η Φ. Καζάκου (φυσικά) υπερθεμάτισε, η Λαϊκή Συσπείρωση κατέβασε το δικό της ψήφισμα και η Ελ. Λαφτσή καταψήφισε και τα δύο.
Ο “ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ”, δια του Κώστα Καραΐσκου, δήλωσε πως δεν έχει νόημα η επανάληψη της εκατέρωθεν επιχειρηματολογίας που κυκλοφορεί σε τηλεοράσεις και εφημερίδες και προσπάθησε να τοποθετηθεί εκφράζοντας τον μέσο πολίτη: ναι, είναι επώδυνο μέτρο και ενδεχομένως η Κυβέρνηση όντας άπειρη να μην το χειρίστηκε όπως έπρεπε. Αλλά και από την άλλη πλευρά είναι φανερό ότι η μοίρα της χώρας παίζεται μέσα στο ερχόμενο δίμηνο. Δεν έχουμε καμμία βεβαιότητα πως η Κυβέρνηση θα πετύχει, δεν έχουμε χάσει όμως και κάθε ελπίδα για κάτι τέτοιο – και εν πάση περιπτώσει αν κάποιος μας εκπροσωπεί ως χώρα έξω, αυτή είναι η σημερινή Κυβέρνηση. Πιστεύουμε ότι το πρόβλημα της απουσίας χρονοδιαγράμματος θα μπορούσε να λυθεί σε συνεννόηση μεταξύ Υπουργείου και ΚΕΔΕ και να μην έχουμε μια ανώφελη αντιπαράθεση. Με το σκεπτικό αυτό ως Παράταξη απείχαμε από την ψηφοφορία. Και την ίδια μέρα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, δήλωνε (www.aftodioikisi.gr) ότι ζητά μόνο “απόλυτο χρονοδιάγραμμα” και “εξηγήσεις από τον Πρωθυπουργό”, επιβεβαιώνοντας ότι η όλη σύγκρουση ήταν αχρείαστη, όπως ακριβώς το περιγράψαμε και στην τοποθέτησή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.