Για την κατάληψη του Δημαρχείου Κομοτηνής

Αναφορικά με την κατάληψη του δημαρχείου Κομοτηνής, που έγινε σε ένδειξη συμπαράστασης στον αναρχικό απεργό πείνας Ν. Ρωμανό, θέλουμε ως Παρατάξη Πολιτών ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ να διευκρινίσουμε τη θέση μας.
Η ανακοίνωση που εξεδόθη από το γραφείο του δημάρχου εχθές (6/12/14) ως κοινή στάση (σχεδόν) όλων των δημοτικών παρατάξεων εκφράζει μεν την ουσία όσων συμφωνήθηκαν για την διαχείριση της κατάστασης αλλά περιείχε και μία διατύπωση περίπου επιδοκιμασίας των καταληψιών που μας βρίσκει αντίθετους. Ο σεβασμός του χώρου από τους νεαρούς είναι βεβαίως καλοδεχούμενος αλλά δεν αναιρεί τον παράνομο χαρακτήρα της κατάληψης. Και εν πάση περιπτώσει, η συναίνεση και οι έπαινοι της εξουσίας, ακόμη κι αν δεν δείχνουν υποκρισία ή υστεροβουλία, τελικά ευνουχίζουν το πνεύμα της άλλης πλευράς.
Ευελπιστούμε φυσικά πως όλα θα λήξουν συντόμως χωρίς ζημιές και παρατράγουδα, αλλά ακόμη και τότε μπορούμε να πούμε ότι δεν έγινε τίποτε; Αν νομιμοποιήσουμε μια τέτοια ενέργεια, ποιος θα μπορεί να αποτρέψει κάθε επίδοξο καταληψία της δημαρχίας στο μέλλον, που θα σέβεται – έστω! – την δημόσια περιουσία; Θα τίθεται κάποιο κριτήριο, σχετικό με την εκάστοτε αφορμή ή με την ιδεολογία των δραστών; Και ποιος θα το αποφασίζει αυτό;
Μεταξύ καθεστωτικού λαϊκισμού και κρατικής τρομοκρατίας πρέπει να βρούμε επιτέλους έναν δρόμο δίκαιης μεσότητας και δημοκρατικής ευρυθμίας.

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.