Τουρισμός: Αντί της στοιχειώδους δράσης, άλλη μια …επιτροπή!

Στις 30 Οκτωβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής συζήτησε για τη δημιουργία δημοτικής επιτροπής Τουρισμού. Με σκεπτικό περίπου ότι “αφού το προβλέπει η νομοθεσία ας το κάνουμε”, η διοίκηση Πετρίδη πήγε να το περάσει με απλό ορισμό των συμμετεχόντων. Όμως αφενός η Φ. Καζάκου της μείζονος αντιπολίτευσης – προς τιμήν της – επεσήμανε την προσχηματικότητα της επιτροπής στην οποία και η ίδια μετείχε, ο δε “Σπάρτακος” αντέδρασε διττώς. Ο μεν Νεκτάριος Δαπέργολας τόνισε την ανυπαρξία οποιασδήποτε παρουσίας του Δήμου στα τουριστικά πράγματα, ο δε Κώστας Καραΐσκος καταψήφισε αναφέροντας το χαρακτηριστικό παράδειγμα δημοτικής αβελτηρίας, αυτό που σχετίζεται με το Μουσείο Καραθεοδωρή.
Το Μουσείο, δημιούργημα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, αποτελεί το πιο σημαντικό μέσον εξωστρέφειας της πόλης και δέχεται κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες. Μάλιστα μόλις προ τριών εβδομάδων το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων κινηματογραφούσε επί ώρες στον χώρο του, ετοιμάζοντας μία διεθνή παραγωγή που θα παίξει σε πέντε διαφορετικές γλώσσες. Τον περασμένο Απρίλιο λοιπόν πρωτοκολλήθηκε στον Δήμο επιστολή του πρωτεργάτη και προέδρου του Μουσείου κ. Λιπορδέζη, όπου αναφέρονταν συγκεκριμένα επείγοντα μικροπροβλήματα (βάψιμο ενός τοίχου, αλλαγή μιας κλειδαριάς, ένα παντζούρι πεσμένο…), όλα μαζί κόστους 500 ευρώ. Τα “προβλήματα” αυτά έπρεπε να λυθούν αμέσως γιατί τον επόμενο μήνα θα ερχόταν το Ινστιτούτο Αεροναυτικής και Αστροναυτικής για ένα ντοκυμαντέρ. Οι άνθρωποι ήρθαν, στο ντοκυμαντέρ μίλησαν οι πιο σημαντικοί μας επιστήμονες (Νανόπουλος, Λυγερός, Γραμματικάκης, Χριστοδούλου, Αντωνίου) αλλά καμμία μικροδουλειά δεν είχε γίνει, κι ούτε κι έγινε μέχρι σήμερα! Πάντα καταφατικές οι απαντήσεις τού Δήμου και ποτέ καμμία πράξη. Για να μην μιλήσουμε για την επιδιόρθωση του κλιματιστικού μηχανήματος που είναι άκρως απαραίτητο ή για την απουσία ξεναγού κτλ.
Και τι απάντησε ο δήμαρχος Γ. Πετρίδης; Περίπου ότι τα ξέρει, ότι κι αυτός μπορεί να βρει ακόμη καμμιά δεκαριά τέτοια παραδείγματα αλλά αυτά δεν σημαίνουν κάτι (!!!). Επικαλέστηκε την “πολύ καλή συνεργασία του με τους ανθρώπους τού Μουσείου” και γενικώς πέταξε τη μπάλλα στην εξέδρα, χωρίς να υποσχεθεί καν ότι θα πράξει τα αυτονόητα. Εκτός κι αν πρέπει να περιμένουμε τις …προτάσεις της δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού για να αντιληφθούμε τι πρέπει να γίνει!

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.