ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΗ ΔΕΥΑΚ: Εσωτερικός ή εξωτερικός, πραγματικός νάναι!

H συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ το βράδυ της 6ης Νοεμβρίου 2014 είχε ένα σημαντικό θέμα, το οποίο υπαινίχθηκε αδρομερώς την παθολογία της επιχείρησης, για την οποία ο «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» πολλές φορές έχει κάνει αναφορές. Ήταν το επιγραφόμενο ως «Έγκριση ή μη διακήρυξης και τρόπου εκτέλεσης παροχής υπηρεσίας: Υπηρεσίες εσωτερικού ελέγχου στη Δ.Ε.Υ.Α. Κομοτηνής».
Η απόφαση (που τελικά ελήφθη κατά πλειοψηφία) ήταν για διαγωνισμό που θα αναδείξει την ανάδοχο εταιρεία, η οποία θα αξιολογήσει την λειτουργία της επιχείρησης και θα προτείνει τις απαραίτητες βελτιώσεις. Πρόκειται για τον εσωτερικό έλεγχο που προβλέπει και ο ισχύων Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΚ αλλά ελλείψει προσωπικού μένει μόνο η δυνατότητα για εξωτερικό έλεγχο, από τον ιδιωτικό τομέα. Η πρόταση της διοίκησης είναι ενδεικτική των «δυσλειτουργιών» που στο παρελθόν κάνανε …πάρτυ αλλά και σήμερα δεν έχουν εκλείψει.
Ο Κώστας Καραΐσκος, που μετέχει στο ΔΣ εκ μέρους του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ, επεσήμανε ότι στην αναφορά λείπει η καταγραφή της σημερινής κατάστασης, αυτής δηλαδή που υποχρεώνει σήμερα στην δημιουργία εσωτερικού ελέγχου, θύμισε ότι το 2008 είχε ληφθεί πιστοποίηση ISO-9001 αλλά κατόπιν εγκαταλείφθηκε χωρίς κανένα ενδιαφέρον οιουδήποτε για ουσιαστική βελτίωση, και αναρωτήθηκε ποιος θα αναλάβει μετά την αποχώρηση του αναδόχου την τήρηση των υποδείξεων. Καταληκτικά συμφώνησε με την αναγκαιότητα του εσωτερικού ελέγχου (αν και σε πρώτη, τουλάχιστον, φάση θα είναι μάλλον …εξωτερικός έλεγχος) και παρά τις αυτονόητες επιφυλάξεις για την είσοδο του ιδιωτικού τομέα, υπερψήφισε το θέμα. Όλα φυσικά θα κριθούν στην πράξη.

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.